İbrahim Yumaklı Kimdir ve Nerelidir?

Çiftçi ve üreticilere verdiği destekleme müjdeleri dolayısıyla her cümlesi dikkatle takip edilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, profesyonel iş hayatında pek çok başarıyla adından söz ettirmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 3 Haziran 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı, uzun yıllara dayanan iş dünyası ve kamu yönetimi tecrübesiyle dikkat çekiyor. Yumaklı, bu görev öncesinde GÜBRETAŞ’ta Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak başarılı çalışmalara imza atmıştı.

1969 yılında Kastamonu’da doğan Yumaklı, 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Kariyerine 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.’de ithalat işlemleri uzmanı olarak başlayan Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesindeki çeşitli mali gruplarda yöneticilik yaptı.

Yumaklı’nın medya sektöründeki deneyimi ise Aljazeera Türkiye ile başladı. 2011-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye TV kanalını yöneten Yumaklı, ardından Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü görevini üstlendi. Ekim 2016’da GÜBRETAŞ’a geçerek burada önemli projelere liderlik etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine 7 Nisan 2022'de getirilen Yumaklı, bakanlık bünyesinde gösterdiği başarılı çalışmaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanarak sorumluluklarını bir adım ileriye taşıdı.

İngilizce bilen İbrahim Yumaklı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme