• Haberler
  • Genel
  • İbrahim Küçükkurt'un hayalindeki okul, eğitime başlıyor

İbrahim Küçükkurt'un hayalindeki okul, eğitime başlıyor

Gazeteniz Kocatepe'nin kurucularından merhum İbrahim Küçükkurt'un bağışladığı arsa üzerine inşa edilen okulda eğitime bugün başlanıyor. Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu'nun ilk Okul-Aile Birliği toplantısı yapıldı Gazeteniz Kocatepe'yi merhum Şükrü Küçükkurt ile birlikte kuran merhum İbrahim Küçükkurt'un, hayattayken kurduğu hayal, gerçekleşiyor. Küçükkurt'un Afyonkarahisar Valiliği'ne bağışladığı arsa üzerinde inşa edilen Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu, bugün itibariyle eğitim ve öğretime başlıyor. [&hellip]

İbrahim Küçükkurt’un hayalindeki okul, eğitime başlıyor

Gazeteniz Kocatepe’nin kurucularından merhum İbrahim Küçükkurt’un bağışladığı arsa üzerine inşa edilen okulda eğitime bugün başlanıyor. Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu’nun ilk Okul-Aile Birliği toplantısı yapıldı

Gazeteniz Kocatepe’yi merhum Şükrü Küçükkurt ile birlikte kuran merhum İbrahim Küçükkurt’un, hayattayken kurduğu hayal, gerçekleşiyor. Küçükkurt’un Afyonkarahisar Valiliği’ne bağışladığı arsa üzerinde inşa edilen Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu, bugün itibariyle eğitim ve öğretime başlıyor.
KÜÇÜKKURT AİLESİ’NE TEŞÜKKÜR
Uydukent’te bulunan okuldaki ilk Okul-Aile Birliği toplantısında konuşan Okul Müdürü Necati Yılmaz, merhum İbrahim Küçükkurt ile eşi Neriman Küçükkurt’a teşekkür etti. Yılmaz, “Okulumuzun yapılmasında büyük katkı sağlayan, arsayı bağışlayan ilimize ünviersite yapılması için büyük uğraşlar veren, şehrimizin önder gazetecilerinden merhum İbrahim Küçükkurt amcamızı rahmetle anmadan geçemeyeceğim. Neriman Ablamıza da Allah’tan hayırlı, sağlıklı uzun ömürler geçirmesini dilerim. Yaklaşık son bir aydır büyük uğraşlar içinde çalıştığımız okulumuzu sizlerin ve öğrencilerimizin hizmetine sunmaktan büyük gurur duymaktayız. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
OKULLAŞMA ORANI ARTACAK
Okul ile ilgili bilgi veren Yılmaz, 4+4+4 sistemi nedeniyle bu okula geçilmesinin zorunlu hâle geldiğini belirtti. Yılmaz, “Okulumuz 8 bin 216 metrekare yüzölçümlü 670 metrekareye kullanım alanı ayrılmış, 15 dersliği olan, 4 tane laboratuar ve 19 kullanılmak üzere sınıfımız olan bir okuldur. Kantinimiz ve çok amaçlı salonumuz vardır. 6287 sayılı kanun gereğince 4+4+4 sistemine geçmiş durumdayız. Okullaşma oranının artması için büyük bir hedef konuldu” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER RAHAT EDECEK
İkili öğretim sisteminde öğrencilerin zorluk çektiğini hatırlatan Yılmaz, Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu’nda rahat bir ortam sunacaklarını kaydetti. Yılmaz, “İkili öğretimde saat 7’de derslerimiz başlıyordu. Bazı zorluklar vardı. 8.50’de girişimiz var. 12’de öğle molası, 13.30’da tekrar giriş 15’te okulumuz bitecek. 5’inci sınıflarda 4 gün bir saat artırımlı, bir gün de 2 ders artırımlı olarak ders görecekler. 7’nci sınıflarda bir şube daha açıldı. Özel okullarda sınıf sayımız 25’tir. Bizim ortalamamız da bu standardı yakalamak üzere. Temel derslerde öğretmen açığımız yok. Fen ve Teknoloji öğretmenimiz yok. Görsel Sanatlar ve Müzik öğretmenimiz yok. Tamamlayıcı araç gereçlere ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Yollardan şikayet var

Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğrencilerinin velileri, okul çevresindeki yollardan şikâyet etti. Veliler, “Çocuklarımız çamur içinde mi okula gelecek? Okul kenarında kanal yapılıyor, güvenlik sağlanmalı. Yürüyerek gelecek öğrencilerimiz, yol kenarındaki eski binadan dolayı köpek tehdidi ile karşı karşıya. Buraya bir önlem alınması gerekiyor” dediler.
Okul Müdürü Necati Yılmaz ise Belediye yetkilileri ile görüştüklerini, havanın ısınmasıyla birlikte yolların yapılacağı sözünü aldıklarını belirtti.

Okul-Aile Birliği Yönetimi seçildi

Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu’nda Okul-Aile Birliği yönetimi seçildi. Yönetimde şu isimler yer aldı:
Arzu Mesci, Filiz Küçükkurt, Okşan Efe, Mehmet Ali Barlas, Hülya Teke, Buğra Toraman, Ramazan Yıldız, Sabri Ayatan, Süreyya Bayram, Cuma Akar, Yaşar Ayhan, Recep Avcı.
Yönetim seçildikten sonra servis sorunun çözülmesi için Okul-Aile Birliği’ne yetki verildi.

Şeref köşesi oluşturulacak

Okul Müdürü Necati Yılmaz, okulun bazı ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladıktan sonra “Arsayı bağışlayan büyüklerimize dair bir şeref köşesi oluşturacağız” dedi. Okul binasına ise merhum İbrahim Küçükkurt’u yâd eden, İl Özel İdaresi’ne ise teşekkür eden iki afiş asıldı.

Bakmadan Geçme