• Haberler
  • Genel
  • İbrahim Hakk’a Yürüdü – Kocatepe Gazetesi

İbrahim Hakk’a Yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Yazan: Hüseyin Şenşaştımoğlu Dini, tasavvufi terimlerden olan Hakk sözcüğü, kavramı sözlükte “Gerçek, sabit ve doğru olmak. Gerekmek, bir şeyi gerçekleştirmek bir şeye yakinen muttali olmak Gerçek doğru. Varlığı kesin olan şey çoğulu hukuk.”http://m.kocatepegazetesi.com/”İnsanın gücü ölçüsünde (varlığın gerçeklerini) bilmesi hakk’ı bulma, hakk’a uygun davranma” anlamındadır.Anlaşılmayacak bir ifade yok. Bu kavramı kullananların bu anlamları bilmesi ve devamında: [&hellip]

İbrahim Hakk'a Yürüdü

Yazan: Hüseyin Şenşaştımoğlu

Dini, tasavvufi terimlerden olan Hakk sözcüğü, kavramı sözlükte; “Gerçek, sabit ve doğru olmak. Gerekmek, bir şeyi gerçekleştirmek; bir şeye yakinen muttali olmak; Gerçek doğru. Varlığı kesin olan şey; çoğulu hukuk.”http://m.kocatepegazetesi.com/”İnsanın gücü ölçüsünde (varlığın gerçeklerini) bilmesi; hakk’ı bulma, hakk’a uygun davranma” anlamındadır.
Anlaşılmayacak bir ifade yok. Bu kavramı kullananların bu anlamları bilmesi ve devamında: Varlığın gerçeklerini bilmesi, bulması, yaşamıyla gerçekleştirmesi; bu ilahi bilgilerle amel ederek (yaşayarak) görevini tamamlaması gerekmektedir. Sorun buradadır.
Bilmek, sorumluluk artırır. “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” denilince bunu anlamak gerekir. İblis kimin yanına yaklaşamayacak? “İçlerinden riyaya sapmamış, samimi kulların müstesna” olanlar.
Nimetlerin, hikmetlerin kaynağı; samimiyet.
İbrahim’in durumu ne? Yakınında olan, sürekli ilişkide bulunan, çalışmalarında, söyleşilerinde bulunanlar nasıl bilirler yaşamında samimiyetini. Övünmesi, övülmesini hoş görmesi var mıydı? Kişilere yardım gerektiğinde geri durduğu olmuş mudur? Yapabildiği yardımlardan selâm beklemiş midir? Herhangi bir durum ve ortamda isteklerde bulunmuş mudur kendisine? Kamusal görev anlayışı nedir, nasıldır?
Yarım yüzyılı aşan birlikteliğimizin ardından gördüğüm; Sözcüğün anlamlarına uygun bir yaşam ve görevin tamamında, anlamlara uygun sona varma… Geldim… İnsanların samimi ilgileri, sevgileri ile coşkun ama çok sakin, çok rahmet dolu bir sema altında kararlı ve duygulu bir yürüyüş…
İbrahim, kişisel tavır ve davranışları üzerinde zaman zaman değerlendirmelerde bulunurdum kendi dünyamda. Her hayırlı, iyiliği gerektiren iş ve olayda vardır. Hakk’ın bir armağanı olan belleği, Afyon için, insanlarımız için iyilik pınarıdır. Bal yapmayı bilenler tanır ve halka hizmete çağırırdı. Bunların en göze batanı, en iyi bilenini, (Afyon Kocatepe Üniversitesi) kurulmasındaki planlaması ve ortama uygun çalışması sonucu ortaya çıkan yararları ölçülemeyecek çapta bir olanak…. Herkese.
Kentin; her yönde geliştiği, geliştikçe, hızını artıran, yeni olanaklara ulaşan yeni doğasında AKÜ’nün erişilmez katkısı… Hepimizin, herkesin gönülden hoşnutluğu…
İşte Hakk’a yürüyüş…
Hakk’ı tanımak, emirlerini bilmek samimiyetini yaşamı ile tanıklamak…

Bakmadan Geçme