İbrahim Erdemoğlu Kimdir?

Sıra dışı yaşam öyküsü ve başarıları ile tanınan 'Türkiye'nin en zengini' İbrahim Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapıyor ve serveti ne kadar? İşte yanıtlar.

Forbes Milyarderler Listesi meşhurdur, her yıl yayınlanan bu çok özel sıralamada tüm dünyadan en zengin isimler yer alır. Köklü ve çok büyük kurum ve kuruluşların kurucuları, CEO’ları, listelerin gediklileri olurken her yıl bazı sürpriz isimler de göze çarpar. Türkiye, Forbes listelerine her yıl birçok isimle dahil olurken çoğu kişi kamuoyunun tanıdığı, bildiği iş insanlarıdır. İşte bu isimler arasında bir kişi var ki listenin en tepesinde.

İbrahim Erdemoğlu, Forbes 2023 Milyarderler listesinde yer alan 26 Türk arasında en üst sırada konumlanıyor. Peki sıra dışı yaşam öyküsü ve başarıları ile tanınan “Türkiye’nin en zengini” İbrahim Erdemoğlu kimdir? Forbes Milyarderler listesinde uzun yıllardır en üstlerde konumlanan iş insanı ne iş yapıyor ve serveti ne kadar? İşte yanıtlar

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Erdemoğlu, mevcut üretim kapasitesi ile elyaf, filament ve polimer üretiminde sadece Türkiye’nin değil, bölgenin en büyük sanayi kuruluşu olan SASA Polyester’in sahibi.

Merkezi İstanbul’da bulunan SASA Polyester’in çatı şirketi konumundaki Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Erdemoğlu serveti, toplam değer olarak 2023 yılının başına ilişkin son verilere göre 5,3 milyar dolar.

 

SASA POLYESTER İLE DİKKAT ÇEKEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Türkiye’nin en zengin kişisi İbrahim Erdemoğlu doğum yeri Adıyaman’ın Besni ilçesi. İbrahim Erdemoğlu nereli sorusunun yanıtı Adıyamanlı. Doğu Anadolu’nun en eski yerleşim merkezleri arasındaki Adıyaman-Besni, günümüzde hareketli bir sanayi bölgesi olmasıyla tanınıyor. Peki İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında?

1962 doğumlu olan İbrahim Erdemoğlu 61 yaşında. Liseye kadar Gaziantep’te okuyan Erdemoğlu, çalışma hayatına baba mesleği olan halı ticareti ile 1983’de girdi. 1998’de Merinos Halı’yı kurdu. 2005’te Dinarsu’yu Akkök Grup’tan (günümüzde Akkök Holding) devraldı.

Dinarsu’nun ardından en büyük atılımı olarak SASA Polyester A.Ş. hisselerinin yüzde 51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Böylelikle sektör liderleri arasında yer alan şirketin çoğunluk hisselerinin sahibi oldu. Ayrıca oran kısa süre sonra daha da arttı, zira 2015 itibarıyla Erdemoğlu Holding’in SASA Polyester A.Ş.’deki hisse oranı %84,80’dir.

Evli ve üç çocuk babası olan, sanayici ve hayır sever iş insanı Erdemoğlu; sağlık, eğitim, okul, müze gibi kamusal yapılar yaptırmış, çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

Bakmadan Geçme