• Haberler
  • Genel
  • Hz. Mevlana’yı doğru anlatmak herkesin görevi

Hz. Mevlana’yı doğru anlatmak herkesin görevi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, insanlığa yol gösteren Peygamberimizin izinden giden Hz. Mevlana'yı gelecek nesillere doğru şekilde aktarmanın herkesi görevleri arasında olduğunu belirtti. Yılmaz, önemli değerimiz Mevlana Hazretlerini anma haftasını kutladı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Mevlana Hazretlerini anma haftasını kutlayarak, Hz. Mevlana'yı sevgi ve rahmetle andığını belirtti.MEVLANA MANEVİ GÜNEŞ MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, [&hellip]

Hz. Mevlana'yı doğru anlatmak herkesin görevi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, insanlığa yol gösteren Peygamberimizin izinden giden Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere doğru şekilde aktarmanın herkesi görevleri arasında olduğunu belirtti. Yılmaz, önemli değerimiz Mevlana Hazretlerini anma haftasını kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Mevlana Hazretlerini anma haftasını kutlayarak, Hz. Mevlana’yı sevgi ve rahmetle andığını belirtti.
MEVLANA MANEVİ GÜNEŞ
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Hz. Mevlana’yı anma haftası nedeniyle yayınladığı mesajında; “İnsan düşüncesine taptaze bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi, müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir. Hz. Mevlana varlığın özü, yani yaratıcı kudretle insanın özünü birleştirmiştir. İnsanın şeref ve yükümlülüğü, zevki ve çilesi işte bu birlikten kaynaklanmaktadır. Bu birlik insanı varlığın gayesi yapmıştır” dedi.
İNSANLARI AŞKLA SEVDİ
Hz. Mevlana’nın, ilginç yaşantısıyla ve etkileyici kişiliğiyle,13. yüzyıldan bu yana insanları etkilediğini belirten Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Derinliği olan şiirleri ve geniş yorumlara elverişli hikmetleriyle kitaplara sığmayacak olan Mevlana’yı birkaç parağrafa sığdırmak mümkün değildir. O, yaşantısı ve felsefesiyle yaşadığı dönemdeki bütün insanları büyülemiş, bu gün de bütün dünyayı büyülemeye devam etmektedir. Mevlana, bütün insanları aynı aşkla sevmiştir. Hiçbir insanı, insan sevgisinin dışında bırakmamıştır. Kötüyü, kötülüğü yermiştir; ama hiçbir insanı insanlığın dışına itmemiş, kimse için yargılayıcı olmamış, hatta kucak açmıştır. O’nun bu evrensel insan sevgisini bütün eserlerinde görmek mümkündür.” ifadelerini kullandı.
BİRBİRİMİZİ SEVMEK ZORUNDAYIZ
Özellikle, terör ve savaşın yoğun bir şekilde hissedildiği şu günlerde Mevlana düşüncesinin öneminin daha çok ortaya çıktığına işaret eden Milletvekili Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Mevlana’nın çok önem verdiği ve tutkuyla bağlandığı insanlar, hala bu sevgiyi ve hoşgörüyü anlayamamış, kendi hayatlarına uygulayamamışlardır. Bu sebeple Mevlana felsefesinin tüm dünyaya tanıtımı ayrı bir önem kazanmıştır. Günümüzde artık insanların farklılıklarına hoşgörüyle bakabilmeyi ve birbirlerini sevebilmeyi öğrenmeleri gerekmektedir. Bunun için de insanlığa yol gösteren Peygamberimizin izinden giden Mevlana’yı gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak hepimizin görevleri arasındadır. Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan, önemli değerimiz Mevlana Hazretlerini anma haftasını kutluyor Hz. Mevlana’yı sevgi ve rahmetle anıyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme