Hz. Mevlana, Çay’da yâd edildi

Çay’da Mevlana’yı anma konferansı düzenlendi. Konferans, ilgiyle izlendi Çay’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Çay Meslek Yüksekokulu tarafından Mevlana Haftası Kapsamında Çay Taş-Han Külliyesinde etkinlik düzenlendi. İlk defa düzenlenen etkinlikler vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Sunuculuğunu Çay MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Deniz’in yaptığı ‘Mevlana’da Güzel Ahlak’ konulu konferansa İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Fen ve [&hellip]

Hz. Mevlana, Çay'da yâd edildi

Çay’da Mevlana’yı anma konferansı düzenlendi. Konferans, ilgiyle izlendi

Çay’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Çay Meslek Yüksekokulu tarafından Mevlana Haftası Kapsamında Çay Taş-Han Külliyesinde etkinlik düzenlendi. İlk defa düzenlenen etkinlikler vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Sunuculuğunu Çay MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Deniz’in yaptığı ‘Mevlana’da Güzel Ahlak’ konulu konferansa İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, Mevlana gibi büyük kişilerin bin yılda bir geldiğini vurguladılar.
Konuşmacı Çay MYO Öğr. Görevlisi Yar. Doç. Dr. Ahmet Deniz, “Tarihi zenginliklerimizin bir bütün. Tarihi mekan,Kişi ve hayat görüşü olarak bir arada tutulması, gün yüzüne çıkarılması önemli bir noktadır. Hz. Mevlana’nın kim olduğu, Tarihi Taş-Han Külliyesinin kim tarafından yapıldığını ,tarihteki yerini öğrenmek, bu gibi organizasyonlarla öğrenilerek paylaşmak tarihi canlı tutmak için biz öğretim görevlilerinin görevidir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme