• Haberler
  • Genel
  • Huzuru, barışı şehit ve gazilerimize borçluyuz

Huzuru, barışı şehit ve gazilerimize borçluyuz

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çakmak Marble Otel'de şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemekte konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Memleketimizde barış içerisinde yaşıyorsak, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz' dedi 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Çakmak Marble Otel'de yemek verildi. Yemeğe, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, [&hellip]

Huzuru, barışı şehit ve gazilerimize borçluyuz

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çakmak Marble Otel’de şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemekte konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Memleketimizde barış içerisinde yaşıyorsak, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz” dedi

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Çakmak Marble Otel’de yemek verildi. Yemeğe, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Albay Selami Aksakal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcıları Ali Şanlıer, Aliosman İşşen, Ali Muhiddin Varol ve Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
“AİLELERDE ŞEHİT
YA DA GAZİ VAR”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehit aileleri ve gazilere bu toprakların çok şey borçlu olduğunu aktardı. Balkanlıoğlu, “Memleketimizde barış içerisinde yaşıyorsak, ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa ve ezanlarımız minarelerde okunmaya devam ediyorsa ve yatağımızda rahat yatıyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Zaten Türk milleti içindeki ailelerin hemen hepsinde ya şehit ya da gazi bulunmaktadır” dedi.
“BEN DE ŞEHİT
TORUNUYUM”
Vali Balkanlıoğlu, kendisinin de şehit torunu olduğunu vurgulayarak “Ben kendim de şehit torunuyum. Şehit ve gazilik rütbelerin en üstünüdür. Zaten ecdadımız savaşa giderken ya şehit, ya da gazi olalım diyerek gitmişler. Onlar da gazilik ve şehit mertebesinin ne kadar yüce bir rütbe olduklarını biliyorlardı. Onları sadece yılda bir gün değil, yılın her gününde anmamız gerekiyor. Şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olmamız gerekiyor. Sonuçta bulunduğumuz topraklara Vatan diyebiliyorsak bunda da bizi yetiştiren ailelerin payı çok büyük. Vatanımız adına her hangi bir tehdit olduğunda gözümüzü kıpmadan Vatanımızı savunmaya hazırız. Çünkü biz böyle yetiştirildik” ifadelerini kullandı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanınca hazırlanan 15 madalya ve belgeleri, gazilere Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme