Huzur toplantısına Vali başkanlık etti

Afyonkarahisar Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda Polis ve Jandarma merkezli bölgesel Huzur Toplantısı yapıldı Toplantı öncesinde Hakkâri ili Çukurca İlçesinde Şehit düşen askerlere Allahtan rahmet, Ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenerek saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde [&hellip]

Huzur toplantısına Vali başkanlık etti

Afyonkarahisar Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, Rehberlik Araştırma Merkezi konferans salonunda Polis ve Jandarma merkezli bölgesel Huzur Toplantısı yapıldı

Toplantı öncesinde Hakkâri ili Çukurca İlçesinde Şehit düşen askerlere Allahtan rahmet, Ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenerek saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde yapılan faaliyetler, alınan tedbirler ve vatandaşların uymaları gereken kurallar slayt eşliğinde anlatıldı. aha sonra İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde sürdürdüğü faaliyetler ve tedbirler anlatılarak katılımcılar bilgilendirildiler. Huzur toplantısında bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da sözlerine Hakkari İli Çukurca İlçesinde yaşanan hain saldırının ardından Şehit düşen Mehmetçiklerimize rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diledi.
Herkes vicdanının polisi
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk Milletini üzüntüye boğan ve Türkiye’yi oluşturan etnik yapılar arasında derin uçurumlar açmaya çalışan terör örgütünün işlemiş olduğu hain cinayetler herkesi üzdüğünü kaydetti. Son olması temennisiyle, bu olayı yapan insanları lanetlediğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu; “Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Bunu yapan hainlerin üzerlerinden silindir gibi geçileceğinden ve kanunun ağır tokadının suratlarına yapışacağından şüphemiz yok. Bizler çok şanslıyız. Bir huzur ilinde yaşıyoruz. Afyonkarahisar halkı tabiatı yapısı itibarıyla genelde kanunlara saygılı, devletini, milletini seven, kurallara uyan insanların yaşadığı bir il. O yönden Afyonlu olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır. Afyonkarahisarlılar askerine, polisine sahip çıkan saygı duyan insanlardır. Çalışma sürem içerisinde bunu gördüm ve gurur duydum. Jandama ve polisin bizlerin rahat ve huzurumuz için gece gündüz çalışan, hafta sonu olmadan, 24 saat görev başında çalışan insanlardır. Güvenlik kesintisiz yürütülmesi gereken bir hizmettir. Her an olaylara müdahale edebilmelidirler. Hazır kıta her daim bizlerin güvenliğini ve huzurunu sağlıyorlar. Bu nedenle teşkilatın eğitimi de bu yöndedir. Ama ne kadar eğitimli olunursa olunsun Halkın desteği olmadan güvenlik görevlilerimizin tam anlamıyla başarılı görev yapmaları mümkün değildir. Her yerde polisi hazır tutmak, herkesin başına polis dikmek mümkün değildir. Herkesin polisi kendisidir. Bu nedenle bütün herkesin evinden, köyünden, ailesinden, mahallesinden sorumlu ve duyarlı olmasını istiyorum. Çevresinde ters giden olaylar veya Milleti rahatsız eden durumları derhal en yakın güvenlik güçleriyle paylaşması gerekir. Böyle olursa huzurumuz bir kez daha artar. Güvenlik güçlerimizin müdahalesi daha zamanında olur olaylar büyümeden önlenir.” dedi.
Güvenlik çok önemli
Jandama ve polisin vatandaşların rahat ve huzuru için gece gündüz çalışan, hafta sonu olmadan, 24 saat görev başında çalışan insanlar olduklarına temas eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, güvenlik hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesi gerektiğini söyledi. Balkanlıoğlu; “Her an olaylara müdahale edebilmelidirler. Hazır kıta her daim bizlerin güvenliğini ve huzurunu sağlıyorlar. Bu nedenle teşkilatın eğitimi de bu yöndedir. Ama ne kadar eğitimli olunursa olunsun halkın desteği olmadan güvenlik görevlilerimizin tam anlamıyla başarılı görev yapmaları mümkün değildir. Her yerde polisi hazır tutmak, herkesin başına polis dikmek mümkün değildir. Herkesin polisi kendisidir. Bu nedenle bütün herkesin evinden, köyünden, ailesinden, mahallesinden sorumlu ve duyarlı olmasını istiyorum. Çevresinde ters giden olaylar veya Milleti rahatsız eden durumları derhal en yakın güvenlik güçleriyle paylaşması gerekir. Böyle olursa huzurumuz bir kez daha artar. Güvenlik güçlerimizin müdahalesi daha zamanında olur olaylar büyümeden önlenir. Onun için Afyonkarahisar’lı halkımıza sesleniyor. Çevrenizdeki olumsuz durumları güvenlik güçlerimize ihbar edin. Bu konuda toplumumuzun çok duyarlı olması lazım. Bu askerlerde bizim askerimiz, polis de bizim polisimiz. Bizim içimizden gelen insanlardır. Kardeşimiz, abimiz, ablamız, halamız, amcamız. İnsanları bir arada güvenlik tutar. Güvenli bir ortamda insanlar birlikte yaşayabilirler. Güvenliğin olmadığı yerde toplum kaynaşmasında da bahsedilemez.. Önce insanlar kendilerini güvende hissetmelidirler.” diye konuştu.
Güvenlik güçlerine
destek verilmeli
“Eskiden polis jandarma yoktu. İnsanlar kendilerini tehlikelerden korumak için yer altlarına evler yapmışlar, kaleler yapmışlar. Can güvenliklerini kendileri sağlamak için her şeyi yapmışlar. Ama günümüzde can ve mal güvenliğimiz Güvenlik güçlerimize aittir.” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Her şeyin başı sağlık denir ama güvenlikte çok önemlidir. En az güvenlik güçlerimiz kadar çevremizde olan bitenlerden bizlerde sorumluyuz. Bu konuda çok duyarlı olmalıyız ve Güvenlik güçlerimize haber vermeliyiz. Bu gün komşunun başına gelen yarın senin başına gelecektir. Duyarlı olmalıyız. Sadece tehlikeli durumlara duyarlılıktan ziyade çevremizi rahatsız eden her türlü olaya karşı duyarlı olmalıyız ve bu durumları güvenlik güçlerimize bildirmeli-yiz. Emniyet ve jandarmaya gidin her zaman sohbet edin. Her konuda onlardan destek alın ve her konuda onlara destek verin. Bu birlik ve beraberlikle daha huzur dolu günler yaşayacağız. Afyonkarahisar’da bir suç işleyipte bulunamayan insan, çözülemeyen faili meçhul yok. Ben, halkımızın güvenliği ve huzuru için var güçleri ile çalışan jandarma ve emniyet teşkilatımızı kutluyor, daha huzurlu ve güvenli günler temennisinde bulunuyorum. Tüm Afyonkara-hisar’lı hemşehrilerime de saygılarımı sunuyorum.” . Toplantının son bölümünde, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Okçin Akşit, bazı Belediye Başkanlarının, Muhtarların ve toplantıya katılan diğer vatandaşların güvenlik, asayiş ve diğer sıkıntıları hakkında bilgiler alarak, soru cevap şeklinde bilgi alış verişinde bulundular. Toplantıya;; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı J.Kıdemli AlbayOkçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Belde Belediye Başkanları katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme