Hüzünlü bir sevgi: Kütahyalı Gomidas

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, Kütahyalı Ermeni Şef Gomidas’ın (Soğomon Kevork Soğomonyan) anlaşılması için bir konferans düzenledi “Hüzünle Sevginin Harmanlandığı Bir Yürek Besteci, Eğitimci ve Derlemeci Şef Gomidas” konulu konferans gerçekleştirildi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Devlet Konservatuvarı Binası Sahneli Derslikte gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü [&hellip]

Hüzünlü bir sevgi: Kütahyalı Gomidas

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, Kütahyalı Ermeni Şef Gomidas’ın (Soğomon Kevork Soğomonyan) anlaşılması için bir konferans düzenledi

“Hüzünle Sevginin Harmanlandığı Bir Yürek Besteci, Eğitimci ve Derlemeci Şef Gomidas” konulu konferans gerçekleştirildi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Devlet Konservatuvarı Binası Sahneli Derslikte gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen’in verdiği konferansta, kendisine piyanoda Okt. Fakı Can Yürük eşlik etti. Yürük, Gomidas’ın önemli eserlerinden örnekler sundu.
Din adamı, müzikolog, derlemeci, bestekâr ve eğitimci Gomidas’ın Türkiye ve dünya müzik kültürü için önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Doç. Dr. Türkmen, “Ancak gerek yaptığı sanatsal çalışmalar, gerekse hayatı üzerinde yeterince çalışılmamıştır. Gomidas’ın Türk müzik bilimi camiasında yeterince tanınmaması, onun bir azınlık mensubu olarak iki toplum arasında kalmasından ve belirli çevrelerce ‘Türk düşmanı’ olarak tanıtılmasından da ileri gelmektedir” dedi. Konferansta ayrıca Gomidas’ın hayatı, müzik adamlığı, eğitimciliği, araştırmacılığı, yayınları, eserleri, müzikoloji alanına yaptığı katkıları, Türklerle olan ilişkilerinin tarafsız ve gerçekçi yönü ele alındı ve hastalığına yönelik değerlendirmeler de bulunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme