Husiler Ehli Sünnet Mi?

Husiler Ehli sünnet mi? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Husiler Kimdir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Kimler neden dolayı Husiler Ehli sünnet mi? Sorusuyla google de arama yaptı. Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Filistin-İsrail savaşında Hamas’a destek paylaşımı yapan Husiler’in kim olduğu, araştırılmaya başlandı. Peki, Husiler kimdir? Detaylar haberimizde…

HUSİLER KİMDİR?

Husiler diğer adı ile Ensarullah, 1990’lı yılların başında, Yemen’in kuzeyinde, Suudi Arabistan sınırının yanındaki Sada bölgesinde, kültürel ve dini faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuş bir Zeydi grubudur. Husiler ismi,  grubunun adı kurucusu olan Hüseyin Bedreddin el-Husi’den gelmektedir. “Allah Büyüktür, İsrail’e ölüm, Amerika’ya ölüm, Siyonizm’e Lanet, İslam’a Zafer” sloganı ile faaliyetlerini sürdüren bu grup, 2004 yılından itibaren İran’dan mali ve askeri destek almaktadırlar. Şuanda bu oluşumun 7 bin ila 30 bin arasında silahlı militanı, 450 bin civarında ise sivil destekçisi bulunmaktadır.

Ensarullah Hareketi olarak da bilinen bu grup, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı birliklerin düzenlediği bir operasyonla 2004 yılında Husi lideri Hüseyin Bedreddin el-Husi öldürmüştür. Bu olay, Husiler arasında bir dönüm noktası olarak kabul görmektedir. 2015 yılında ise; Husiler San’a ve parlamentoyu ele geçirmeyi başarmışlardır.

 HUSİLER EHLİSÜNNET Mİ?

Zeyd bin Ali, Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’i “hayır ve iyilikle anmaktaydı. Bu nedenle,  Husiler, Ehl-i Sünnet’e inanışlara bağlıydı.

Bakmadan Geçme