Hüseyin Tutkun Beraat Etti

Bodrum Belediyesi'nde görevini sürdürürken görevden alınan Hüseyin Tutkun, konu hakkındaki mahkemede beraat etti.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eski Belediye  Başkan Yardımcısı Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Hüseyin Tutkun, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya, İmar ve Şehircilik eski Müdürü Melike Yapıcı hakkında Bodrum’ da görülen davada Mahkeme tarafından beraat kararı verildi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI


Konuyla ilgili açıklama yapan Hüseyin Tutkun’un avukatı Ramazan Başdoğan;  “Müvekkilim hakkında Mart 2022’ deki Bodrum Belediyesi’nde usulsüzlükler ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Müvekkilim yapılan yargılama sonucunda beraat ederek, hakkında yapılan suçlamalardan aklanmıştır. Müvekkil Hakkında başlatılan soruşturmada ve yargılamada Bodrum Belediyesindeki yapıldığı iddia edilen konularla yetkisi ve görev alanı olmadığı  Mülkiye müfettişleri tarafından belirtilmişti. Buna rağmen hakkında dava açılmıştır.Ancak Bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri de Hüseyin Tutkun’un mal varlığının Bodrum Belediyesi ile ilgili olmadığı, kaynağı belli ve görev öncesi edindiği mallar olduğu ve edinmiş olduğu malların kaynağının  belli olduğu ayrıca mal varlıklarında iddia edildiği gibi orantısız artış  olmadığı  açıkça hüküm altına alınmıştır.  Suçlamalarda bulunan Oktay Kaya ise Bodrum 6.Asliye ceza mahkemesi tarafından kişisel verileri paylaşmadan dolayı 3 yıl 4 ay hapis ceza almıştı. Şimdi atmış olduğu iftiralarla ilgili davalarımızı açacağız ve ayrıca maddi ve manevi tazminat davaları açacağız. Asılsız ihbarlarla ile müvekkilim siyasi itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır. Sayın Mahkeme, müvekkilimin hukuka aykırı hiçbir eylemi, işlemi ve mal edinimi olmadığına karar vermiştir.” dedi. 

Hüseyin Tutkun Beraat Etti
Öte yandan Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde işler ve uygulamalarla ilgili ruhsat şefi olarak çalışan Oktay Kaya’nın iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri incelemeler yapıldığı ve 24 kişi hakkında görevi kötüye kullanmadan dolayı onlarca dosyadan soruşturma izni verildiği öğrenildi .Başta asılsız ihbarları yapan Oktay Kaya olmak üzere, Bodrum Belediyesi eski Başkanları Mehmet Kocadon ve Ahmet Aras’ın  ve Başkan Yardımcıları Taner Uslu, İlknur Ülküm Seferlioğlu’nun  içinde bulunduğu  24 kişi hakkında Belediyedeki usulsüzlükler ilgili Mülkiye Müfettişlerin hazırladığı rapora itirazları Danıştay tarafından reddedildi.

Bakmadan Geçme