“Hüseyin Bey biraz palavra kesmiş”

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, işçi bulma sıkıntısı yaşandığı yönünde açıklama yapan AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun kalifiye ve düz işçinin maaş ve çalışma şartlarını açıklamasını istedi. Uslu, mevcut şartlar göz önüne alındığında Hüseyin Şehitoğlu’nun “biraz palavra kestiği” yorumunu yaptı Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun işçi bulma sıkıntısı [&hellip]

"Hüseyin Bey biraz palavra kesmiş"

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, işçi bulma sıkıntısı yaşandığı yönünde açıklama yapan AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun kalifiye ve düz işçinin maaş ve çalışma şartlarını açıklamasını istedi. Uslu, mevcut şartlar göz önüne alındığında Hüseyin Şehitoğlu’nun “biraz palavra kestiği” yorumunu yaptı

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun işçi bulma sıkıntısı yaşandığı ve iş beğenilmediği açıklamalarının gerçekçi olmadığını savundu.
BU ALGI ÜÇ YILDIR KONUŞULUYOR
AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun yaptığı açıklamayı gazetelerde okuduğunu söyleyen Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, söz konusu söylemlerin şehirde 3 yıldır siyasetçiler, işverenler ve İŞKUR tarafından sürekli gündeme getirildiğini kaydetti. Var olan işlerin beğenilmemesi gibi bir anlayışın hakim olduğunun Afyon’da 3 yıldır yazılıp konuşulduğunu vurgulayan Uslu; “Sayın Hüseyin Şehitoğlu, 3 yıldır konuşulan bu sözleri tekrarlamış gözüküyor. İlimizde ki işsizlik oranının aslında daha az olabileceğinden söz etmiş. Mermer iş kolunun aslında ağır iş kolunda değil de diğer iş kolu içerisinde değerlendirilmesi gibi talepleri de var. Değerlendirme sadece işçi bulamama talebi ile ilgili değil. Ama Hüseyin Bey’in gözden kaçırdığı bir husus var. Gerçek anlamda ki işsizlik bugün Türkiye’deki en son açıklanan 10,1’in daha üzerinde olduğunu özellikle ben vurgulamak istiyorum.” dedi.
MAAŞ VE TÜM KAZANIMLAR AÇIKLANMALI
Tarımsal bölgelerde işsizliğin daha çok görüldüğünü kaydeden Muharrem Uslu, bu kapsamda Afyon’da işsizliğin daha fazla olduğunu ifade etti. İşsizliği ikiye ayırmak gerektiğini belirten Uslu; “Nitelikli kalifiye işçi ve düz işçi olmak üzere işçiyi ikiye ayırıyoruz. Hüseyin Bey her iki türden işçinin de bulunamadığını söylüyor. Kalifiye eleman konusu tartışalabilir. Bu konuda sürekli kalifiye eleman yetiştirilmesi için kurslar düzenleniyor. Hüseyin Bey gözden kaçırdığı bir nokta var. Mermer sektöründe ağır işte şu ücrette, şu sigorta şartlarında, şu servis sunumu ile çalıştırılacak elemana ihtiyaç var diyerek kamuoyunu bilgilendirici net bir açıklama yapmalıdır. Yani maaş başta olmak üzere işçinin kazanımlarını da bu açıklamaların içine yansıttığında gerçekçi olur. Düz işçinin ev kalifiye işçinin maaş ve diğer kazanımlarını da net şekilde açıklamalıdır.” diye konuştu.
“EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞMALIYIZ”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, işçi bulunamaması hususunda AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu’nun açıklayacağı maaş rakamları ve kazanımların Türkiye şartları ile örtüşüp örtüşmediğinin ana tartışma konusu olduğunu söyledi. Uslu şöyle devam etti: “Düz işçiye kaç para veriliyor? Sosyal güvenliği nedir? Servis ve yemek hizmetinden düz işçi yararlanabiliyor mu? İş güvenliği var mı? Hüseyin Bey bunları da açıklamalıdır. Eğer açıklayacağı rakamlar ve şartlar Türkiye şartlarına uyuyorsa Hüseyin Bey haklıdır. Aksi halde haksızdır. Ama Hüseyin Bey, mevcut açıklamasında yapılacak işin gereği görevleri ve kazanımlarını kapalı tutmaktadır. Hüseyin bey bu konuşmasının içerisinde siyasette yapıyor. Tabiri caiz ise burada Hüseyin Bey biraz palavra kesmiş. Kamuoyu hepimizden bizden de Hüseyin Bey’den de doğru bilgi istiyor. Eğri oturup doğru konuşmalıyız.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme