Hüseyi̇n Can Güner Kimdir ve Kaç Yaşında?

Yerel seçim için sandığa gitmeye sayılı günler kala birçok aday kesinleşirken, CHP'nin Çankaya adayı ile ilgili olarak internet ortamında Hüseyi̇n Can Güner Kimdir ve Kaç Yaşında? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde heyecan giderek artarken, birçok adayın da isimleri netleşti. CHP Çankaya için oldukça genç bir isme görev verirken, internet ortamında da Hüseyi̇n Can Güner Kimdir ve Kaç Yaşında? gibi soruların cevapları araştırılmaya başlandı. Bizde sizler için derledik.

Haber

HÜSEYİ̇N CAN GÜNER KİMDİR?

Oldukça genç bir aday olan Hüseyi̇n Can Güner, 1993 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 2024 yılına göre 31 yaşında olan Hüseyi̇n Can Güner, avukatlık mesleğini yapıyor. 2015 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Güner, 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. Ankara İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonunda, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesinde ve Çankaya İlçe Gençlik Kolunda görevler yaptı. 2013-2014 tarihlerinde Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı, 2014-2016 tarihleri arasında da Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonunda görev aldı. 2018-2020 tarihlerinde Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı, 2020-2023 yılları arasında CHP’yi temsilen İlçe Seçim Kurulu üyeliğinde bulundu. 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu. İkinci Yüzyıl Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği ve Türkiye Tenis Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği üyesi olan Güner, son olarak CHP’nin Çankaya adayı olarak dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme