• Haberler
  • Genel
  • HÜRSİAD’lı işadamları Cezayir'den döndü – Kocatepe Gazetesi

HÜRSİAD’lı işadamları Cezayir'den döndü – Kocatepe Gazetesi

HÜRSİAD – ESİDEF işbirliğiyle, (ESİDEF)'in koordinasyonunda, Cezayir’de düzenlenen “Türkiye-Cezayir Ticaret ve Yatırım Heyeti” programına Afyonkarahisar, Balıkesir ve Manisa’dan işadamları katıldı. İşadamları Cezayir programını tamamlayarak yurda döndü Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özçelik başkanlığında, Afrika'nın [&hellip]

HÜRSİAD'lı işadamları Cezayir’den döndü

HÜRSİAD – ESİDEF işbirliğiyle, (ESİDEF)’in koordinasyonunda, Cezayir’de düzenlenen “Türkiye-Cezayir Ticaret ve Yatırım Heyeti” programına Afyonkarahisar, Balıkesir ve Manisa’dan işadamları katıldı. İşadamları Cezayir programını tamamlayarak yurda döndü

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özçelik başkanlığında, Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Cezayir’in başkentine iş gezisi düzenlendi.
İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI
HÜRSİAD Başkanı ESİDEF Başkan Yardımcısı Ramazan Özçelik, konumu ve potansiyeli itibariyle Cezayir’in, Afrika’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi. ESİDEF olarak yurt dışı iş gezilerini çok önemsediklerini belirten Özçelik; “Uzak yakın demeden dünyanın dört bir yanına iş adamlarımızı taşımayı, ürünlerimizi pazarlamayı ve karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedefliyoruz. İşte bu hedeflerimizden biri olarak yatırımları ve potansiyeli ile iş adamlarımızı cezbeden Cezayir’e geldik. Gerçekleştirdiğimiz bu gezi ile arkadaşlarımız ikili iş görüşmeleri yaptılar bazı işadamlarımız Cezayir’li firmaları yerinde ziyaret ettiler. Enerji ve heyecanımızı kaybetmediğimiz sürece 2023 yılı için konulan 500 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Var gücümüzle de bu hedefe koşuyoruz.” dedi.
ZİYARET MEMNUN ETTİ
Cezayir Ticaret Müşaviri Hasan Aslan, işadamı heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aslan; “Cezayir tekstilden mobilyaya, inşaat tan enerjiye, tarım ve gıdadan makine sektörüne kadar birçok iş adamını memnun edecek, fırsatlarla dolu bir ülke. Bu tür organizasyonlar, düzenlenen ticaret ve yatırım heyeti programları her iki ülke açısından da çok önemli diye düşünüyorum. Ayrıca buraya gelen iş adamlarının işlerinde profesyonel olmaları bizi bir hayli memnun etti.” diye konuştu. Organizasyona Afyonkarahisar’dan katılan Yüksel Giyim Mağazaları sahibi Hakaç Çelik, tekstil numunelerini gösterdikleri bir firmayla anlaşma durumunda 10 bin adet sweat tişört satabileceklerini, üç tane alışveriş merkezi olan başka bir firma sahibinin 15 gün sonra İstanbul’a geleceğini bildirdi. Çelik, mutabakat sağlanırsa bu firmaya gömlek vereceklerini söyledi.
MERMER FABRİKASINA İŞLETME TEKLİFİ
Afyonkarahisar katılımcılarından Döneroğulları Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner yapmış olduğu görüşmeler sonucu ülkede fırsat olarak değerlendirilecek olan market mağaza zinciri kurmanın akıllıca bir yatırım olacağını ifade etti. HMF Mermer Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Gözelizmir yapmış olduğu görüşmelerin birinde teklif edilen mevcut mermer fabrikasını işletme teklifine sıcak bakıyor. İlerleyen günlerde Cezayirli firma sahibini Afyon’da ağırlayacak olan Gözelizmir tüm teknik detayları da yerinde görüşerek anlaşma sağlayacaklarını söyledi. Cezayir gezisine; Ramazan Özçelik’in yanı sıra; Hürsiad üyesi işadamları, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Balıkesir ve Manisa’dan işadamları katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme