• Haberler
  • Genel
  • HÜRSİAD’dan Afrika çağrısı – Kocatepe Gazetesi

HÜRSİAD’dan Afrika çağrısı – Kocatepe Gazetesi

HÜRSİAD Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Federasyon Delegeleri Oruçoğlu Termal’de akşam yemeğinde bir araya geldiler. HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, işadamlarını İstanbul’da yapılacak Afrika Ticaret Köprüsü toplantısına davet etti Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özçelik'in başkanlığında toplanan İşadamları, kendi firmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgiler verdiler.Bu tarz toplantıların daha sıklıkla yapılması [&hellip]

HÜRSİAD'dan Afrika çağrısı

HÜRSİAD Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Federasyon Delegeleri Oruçoğlu Termal’de akşam yemeğinde bir araya geldiler. HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, işadamlarını İstanbul’da yapılacak Afrika Ticaret Köprüsü toplantısına davet etti

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özçelik’in başkanlığında toplanan İşadamları, kendi firmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgiler verdiler.
Bu tarz toplantıların daha sıklıkla yapılması gerektiğini ifade eden Özçelik, firmaların öncelikle kurumsallaşması gerektiğini, büyümek ve Afyonkarahisar ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için Hürsiad, Esidef ve Tuskon’un programlarını takip edip mümkün olduğunca bu proğramlara katılınması gerekliliğini ifade etti.
Etiyopya’da tarım yatırımları olduğunu, bu yatırımdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Özçelik, “Önümüzde yeni bir fırsat var. 16 Aralık’ta İstanbul’da Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü-7 prog-ramı var. 54 Afrika ülkesinden işadamları gelecek, müsait olan işadamlarımız bu programa katılırlarsa, bakir olan kara kıtayla ticaret yapma imkanını yakalayabilirler” dedi.
Özçelik, Ocak ayında Hürsiad’ın organizesinde Etiyopya’ya ticari içerikli bir gezi tertip edileceğini, geziye katılmak isteyen işadamlarının Hürsiad yetkilileriyle irtibat kurmaları gerektiğini ifade etti.
Hürsiad Başkan Yardımcısı Ali Acar ise, Alila Termal Turizm olarak hem Afyonkarahisar’da hem de yurt dışında önemli yatırımlar yapacaklarını ifade ettiler.
Hürsiad Genel Sekreteri Necmettin Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Proğramına proje sunduklarını,bu projenin kabul edildiğini, Aralık ayında bir uzman tarafından dernek üyesi firmaların çek-up’ tan geçirilip, firmaların kurumsallaşması adına ne gereki-yorsa, yerinde görülüp inceleyerek bir rapor sunulacağını ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme