• Haberler
  • Genel
  • Hürriyetçi Eğitim Sen'in Afyon Başkanı Şenol Oldu

Hürriyetçi Eğitim Sen'in Afyon Başkanı Şenol Oldu

Hürriyetçi Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu'nca Afyonkarahisar İl Başkanlığına atandığını açıkladı. Başkan Şenol, sendika olarak bağımsız sendikacılık faaliyetleri yapacaklarını belirtti.

Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikasının (Hürriyetçi Eğitim Sen) Merkez Yönetim Kurulu tarafından Afyonkarahisar İl Başkanlığına Nizamettin Şenol getirildi. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliklerini; Prof. Dr. Hüseyin Ali Yalım, Şakir Akkoyun, İdris Özek, Ahmet Duymuş, Yıldırım Sezer ve Abdullah Solmaz olarak belirledi.

“SENDİKA OLARAK ÇOK SESLİLİĞİ GARANTİ ALTINA ALIYORUZ”

Görevlendirme sonrası açıklama yapan İl Başkanı Nizamettin Şenol, “Hürriyetçi Eğitim Sen, hür ve eleştirel düşünceyi özümsemiş ve çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ anlayışıyla bağımsız sendikacılık faaliyetleri yapmayı zorunlu ve vazgeçilmez bir ilke kabul etmiştir. Hürriyetçi Eğitim Sen, üyelerinin ve tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi, tüm sendikal faaliyetlerde etik ilkelere uygun davranmayı amaçlar. Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması, çalışma hayatında emeğin en yüce değer olduğunu kabul ederek liyakat ilkesinin hâkim kılınması için çalışmalar yapmayı, sendikal hakları evrensel ilkelere ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak hayata geçirmeyi, üyelerinin birlik beraberliğine, mesleki bilgi ve birikimlerine katkı sağlamakta amaçları arasındadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasında yer alan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkesine ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalmak ilkelerindendir. Demokrasinin korunup bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çaba göstermeyi, ülkede yaşayan herkesin fırsat ve imkân eşitliği içinde çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim ve öğretim hakkından faydalanması için gayret göstermekte ilkeleri arasındadır. Anayasada ifadesini bulan Türk Milliyetçiliği fikrinin eğitim politikalarında hâkim olması için çalışmayı, tarih, kültür, yer altı, yer üstü kaynakları ile doğal varlıklarının korunması için çalışmalar yapmayı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması yolunda Türk Millî Eğitim Sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulunmayı amaç edinmiştir.” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 2’LİK BARAJ İPTAL EDİLDİ”

Nizamettin Şenol, Hürriyetçi Eğitim Sen’in kamu çalışanlarının gür sesi olmasını engellemek için çıkartıldığını belirtitği yüzde 2’lik barajın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ifade etti. Başkan Şenol, sözlerini şöyle tamamladı: “Sendika üyeleri arasında ayrımcılık yaratan yüzde 2 barajı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bir yıllık süreçte Hür-Sen konfederasyonuna bağlı sendikalardan ve Hürriyetçi Eğitim Sen’den vazgeçmeyip bizimle bu yolda yürümeye devam eden arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ederiz. Bundan sonraki süreçte Danıştay’da devam eden davamız üzerinden üyelerimizin geriye dönük kayıplarının telafisi için de mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“SÖZDE İMAMIN ARKASINA TAKILANLAR HEP AYNI”

Başkan Şenol, sözlerini şöyle tamamladı: “Diyarbakır’ın Kulp İlçesi Kaymakamı Burak Akeller, Cuma Hutbesinde şehitlerimizle ilgili kısmı atlayan imama tepki verdiği için hedef gösteriliyor. Hutbede şehitlerimizin olduğu bölümü atlayan sözde imamın arkasına takılanlar ise yine aynı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir gün de olsun bizi şaşırtın. Bizce ihanet, sizce çözüm sürecinde de, dağdan, taştan, Atatürk’ün, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene.’ veciz sözü silinirken de, Andımız yasaklanırken de böyleydiniz. Şehitlerimizin hukuku ne olacak? Şehide saygı, vefa nerede? Sayın Kaymakam’ı tebrik ederim. Devlet memuru olmak için ettiğimiz resmî yemine her kamu görevlisi uymak zorundadır. Yüce Türk devletine göreve başlarken ettiğimiz yemin metni aşağıdadır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 2670 Sayılı kanunla değişik 6. maddesine göre ettiğiniz yemin malumdur.”

Bakmadan Geçme