• Haberler
  • Genel
  • Hürriyet Mahallesi’nden Acar'a ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Hürriyet Mahallesi’nden Acar'a ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Dinar Hürriyet Mahallesi sakinleri ve Mahalle Muhtarı Fahrettin Altınbaş, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'a ziyarette bulundu Meclis Toplantı Salonunda ağırlanan mahalle sakinleri, belediye tarafından daha önce mahallelerine yapılan hizmetten dolayı teşekkür ederek, doğalgazın gelmesi yönünde talepte bulundular. İlçedeki birçok mahallenin doğalgaza kavuştuğunu belirten mahalle sakinleri, Hürriyet Mahallesi’nde yaşlıların çok olduğunu, çoğunun çocuklarının şehir dışında yaşaması [&hellip]

Hürriyet Mahallesi'nden Acar’a ziyaret

Dinar Hürriyet Mahallesi sakinleri ve Mahalle Muhtarı Fahrettin Altınbaş, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’a ziyarette bulundu

Meclis Toplantı Salonunda ağırlanan mahalle sakinleri, belediye tarafından daha önce mahallelerine yapılan hizmetten dolayı teşekkür ederek, doğalgazın gelmesi yönünde talepte bulundular. İlçedeki birçok mahallenin doğalgaza kavuştuğunu belirten mahalle sakinleri, Hürriyet Mahallesi’nde yaşlıların çok olduğunu, çoğunun çocuklarının şehir dışında yaşaması nedeniyle kışın soba yakma ve kömür derdinden muzdarip olduklarını belirterek, soğuk havalar başlamadan doğalgaz hattının mahallelerinden geçmelerini istediler. Bazı vatandaşlar ise yağışlı havalarda evlerinin bodrumunu su bastığını ve kanalizasyon problemleri olduğunu söylediler.
Şikâyet ve talepleri Fen İşleri Müdürü Ertuğrul Tuncoğlu not alırken, Belediye Başkanı Saffet Acar, Hürriyet Mahallesi’ne belediye olarak 10 yılda yapılmayan hizmeti gerçekleştirdiklerini ve bazı muhitlerde çarpık yapılaşma yüzünden kanalizasyon sıkıntısı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Afyon Aksa Doğalgaz firması 2012 yılı hat döşeme programına göre, ilçemize 800 metre uzunluğunda çalışma yapacaklardı. Bizim yoğun istek ve taleplerimiz doğrultusunda yaklaşık 7 bin metreye yakın döşeme gerçekleştirildi. Doğalgaz hattı döşemesi belediye olarak bizim elimizde değil, fakat biz bu konuda gerekli gayreti ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Doğalgaz firması, Afyon ilçeleri arasında yüzde 60’lık çalışmayı Dinar’da yaptı, yani en fazla hizmeti Dinar’lı vatandaşlar gördü. Bu konuda sizin mağdur olduğunuz kadar belediye olarak bizde mağduruz. 2011 ve 2012 yılı çalışma programlarımızda mahallede altyapı ve yol yapım çalışmaları olacaktı, ne yazık ki hatişlemi gerçekleşemediğinden işlem yapamıyoruz. Firmayla görüşme trafiğimiz devam ediyor. Şu an yetkililer, Yeni Mahalle’de çalışma yapıyor, yetişirse bu yıl, olmazsa 2013 yılı itibari ile mahallenize doğalgaz, altyapı ve yol yapılacak.”
Ayrıca Çevre Bakanlığı ile de görüşmelerin bulunduğunu, projeleri onaylanırsa bu mahallede yolların tekrar düzenleneceğini ve bisiklet yolu yapılacağını belirten Acar, “Bu programlar mahallenizde en yakın zamanda uygulanacak, gereken neyse yapılacak” dedi. Başkan Acar, görüşme sonrası Fen İşleri Müdürü Ertuğrul Tuncoğlu’na talimat vererek, mahallede kanalizasyon problemi olan yerlerin tespit edilerek, ilgilenilmesini istedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme