• Haberler
  • Spor
  • Hünerlerini sergilediler – Kocatepe Gazetesi

Hünerlerini sergilediler – Kocatepe Gazetesi

Halk Oyunları Kulüpler arası ve Okullar arası İl Birinciliği yarışmaları Tınaztepe spor salonunda yapıldı.Kulüpler arası yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere ayrı ayrı minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirildi.Halk Oyunları İl Birinciliği Düzenlemesiz Miniklerde yarışmalarında 8 kulüp yarıştı. Sandıklı Gençlikspor 85,00 puanla birinci, Bolvadin Belediyespor 80,66 puanla ikinci oldu. [&hellip]

Halk Oyunları Kulüpler arası ve Okullar arası İl Birinciliği yarışmaları Tınaztepe spor salonunda yapıldı.
Kulüpler arası yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere ayrı ayrı minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirildi.
Halk Oyunları İl Birinciliği Düzenlemesiz Miniklerde yarışmalarında 8 kulüp yarıştı. Sandıklı Gençlikspor 85,00 puanla birinci, Bolvadin Belediyespor 80,66 puanla ikinci oldu. Düzenlemesiz Yıldızlar’da Bolvadin Belediyespor 84,66 puanla birinci olurken düzenlemesiz gençlerde Erkmen Belediyespor 85,66 puanla birinci, Park Koleji Gençlikspor 85,33 puanla ikinci oldu. Düzenlemesiz grupta son kategori olan Büyüklerde Kocatepe Gençlikspor 87,66 puanla yarışmayı birinci olarak tamamladı. Düzenlemeli grup Minikler kategorisinde Kocatepe İlköğretim Gençlikspor 84,00 puanla, Yıldızlarda Çobanlar Belediyespor 76,66 puanla, Gençlerde Park Koleji 82,33 puanla ve Büyüklerde Afyon Belediyespor 89,00 puanla birinci oldu. Düzenlemeli büyüklerde ikinci sırayı 86,66 puanla Bolvadin Belediyespor aldı.
Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarına 7 okul takımı katıldı. Düzenlemesiz minikler kategorisinde Bolvadin Atatürk İlkokulu 82,00 puanla birinci, Bolvadin Dişli İlkokulu 81,33 puanla ikinci oldu. Düzenlemesiz Yıldızlarda ise Hacı Birdane Ortaokulu 85,00 puan alarak birinci olurken Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu 84,00 puanla ikinci oldu. Düzenlemesiz Gençler kategorisinde Afyon Lisesi 86,33 puanla birinci, Park Koleji 85,66 puanla ikinci sırayı aldı. Düzenlemeli grupta ise Yıldızlar kategorisinde Çobanlar Yavuz Selim Ortaokulu 78,66 puanla birinci, Gençler kategorisinde Park Koleji 84,33 puanla birinci oldu.
“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”
Sandıklıspor Halk Oyunları topluluğu, Afyonkarahisar’da düzenlenen halk oyunları yarışmasına katılan 8 kulübü geride bırakarak 85 tam puanla şampiyon oldu. Bu şampiyonlukla beraber Afyonkarahisar’da il birinciliğini elde eden halk oyunları ekibi, Afyonkarahisar’ı temsil etmek üzere grup yarışmalarına katılmaya hak kazandı.
Çok çalıştıklarını ve başarılı şekilde oyunlarını sergilediklerini belirten Sandıklıspor Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Yasemin Topkoç Toy, “Afyonkarahisar’da bir şampiyonluk kupası daha kaldırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şampiyon olmak için gece gündüz demeden çalışan minik sporcularıma sonsuz teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yer ve tarihin belli olacağı Halk Oyunları Grup müsabakalarına geçen seneki gibi yine yoğun bir katılım gerçekleşeceği bekleniyor” dedi.

Bakmadan Geçme