Hülya Koçyiğit, Afyon'da Onur Ödülü Alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde Afyonkarahisar'da düzenlenecek 3'üncü Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali'nde onur ödülleri belli oldu.

3’üncü Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında Türk Sineması Onur Ödülü Ünlü Oyuncu Hülya Koçyiğit’e verilecek. 200’e yakın filmde oynayan Koçyiğit, ödülünü almak için 11 Ekim’de Afyonkarahisar’a gelecek. 

FİLİSTİNLİ YÖNETMEN DE GELİYOR

Festivalde Filistinli yönetmen Darin Sallam’a da Özgür Filistin Onur Ödülü verilecek. Sallam, ödülünü almak için festivalin açılış akşamı olan 8 Ekim’de Afyonkarahisar’da olacak. 9 Ekim’de ise yönetmenliğini yaptığı İsrail işgalini bir çocuğun gözünden anlatan Farha filmi izlenecek, ardından yönetmeniyle söyleşi yapılacak. Festivalin Açılışı 8 Ekim, kapanışı ise 11 Ekim saat 20.00’de Akrones Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Hülya Koçyiğit, Afyon'da Onur Ödülü Alacak

ÖNEMLİ İSİMLER JÜRİDE

Yöneticiliğini bu yıl da kültür sanat gazetecisi Sevda Dursun’un yaptığı festivalin danışmanlığını senarist, yazar ve yönetmen Hilal Çelenk, festival yürütücülüğünü yapımcı ve yönetmen Baran Mayda üstleniyor. Başkanlığını Yapımcı Mehmet Canpolat’ın üstlendiği seçici kurulda, Yönetmen Kudret Sabancı, Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Yönetmen Aydın Orak, Akademisyen ve Sinema Yazarı Döndü Toker ve Akademisyen Dr. Sena Coşkun bulunuyor. Festivalde birbirinden farklı temalarla Türkiye’den ve dünyadan kurmaca, animasyon ve deneysel kategorilerinde filmler yarışacak. Sinema söyleşileri, paneller, senaryo atölyeleri, yönetmenlik atölyeleri, oyunculuk atölyeleri ve kamera atölyeleriyle sektörün deneyimli temsilcileri tecrübelerini aktaracak.

Bakmadan Geçme