• Haberler
  • Genel
  • Hükümlülerin toplumla kaynaşması, eğitimle sağlanacak

Hükümlülerin toplumla kaynaşması, eğitimle sağlanacak

Bolvadin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolvadin C Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında 'Kardeş Okul' protokolü imzalandı Örnek bir çalışma olan bu proje protokol haline dönüştürülerek, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan'ın makamında imzalandı. İmza törenine Kaymakam Osman Nuri Canatan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam, Ceza İnfaz Kurum Müdürü [&hellip]

Hükümlülerin toplumla kaynaşması, eğitimle sağlanacak

Bolvadin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolvadin C Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında “Kardeş Okul” protokolü imzalandı

Örnek bir çalışma olan bu proje protokol haline dönüştürülerek, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan’ın makamında imzalandı. İmza törenine Kaymakam Osman Nuri Canatan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam, Ceza İnfaz Kurum Müdürü Kamil Özdemir, Bolvadin Anadolu Lisesi Müdürü ve Bolvadin Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı katıldı.
Bu Protokol’den beklenen amacın Bolvadin C Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumda bulunan hükümlü ve tutukluların eğitsel, kültürel ve sosyal aktivitelerini, örgün eğitim içerisinde, öğrenci ve öğretmenlerle paylaşmak ve bu sayede ceza infaz kurumunda yürütülen eğitim çalışmalarına güncellik ve çeşitlilik sağlayarak hükümlü ve tutukluların sosyalleşmelerinin sağlanması ile kurumlar arası dialoğun geliştirilmesi ve öğrenci ve öğretmenlerin, hayatın bir parçası olan ceza infaz kurumlarını tanımalarının amaçlandığını ifade eden Bolvadin Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir, bu projenin başarıya kavuşması için gereken pozitif enerjiyi, ilçemiz Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam ve kardeş okul olarak seçilen Bolvadin Anadolu Lisesi ve Bolvadin Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi okullarının müdürlerinde gördüğünü ve sonucunun her iki kurum yönünden de hayırlı olacağını dile getirdi.
Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, imza töreninde “Ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü ve tutukluların rehabilite edilerek topluma kazandırılması, ceza infaz kurumlarında barındırıldıkları süre içerisinde sosyalleşmelerinin sağlanması ve tahliyeleri sonrasında toplumla uyum içerisinde hayatlarını sürdürmeleri, mo-dern infazın esas amacıdır. Bu proje ile de, asıl olarak bu amaçlanmıştır. Bu asıl amacın yanı sıra da: Bolvadin Ceza İnfaz Kurumunu, cezaların infaz edildiği kurum olmasının ötesinde, bir eğitim kurumu düzeyine getirmeye çalışıyoruz. Ceza infaz kurumlarında bulunan insanlar, bizim insanlarımızdır. Bu kişilerin, tahliyeleri sonrası toplumla uyumları hususu önemlidir. Bu kişilerin topluma kazandırılmaları, hepimiz için gerekmektedir. Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları çalışmaları çerçevesinde, kurumlar arası işbirliği ciddi bir adımdır. Hele hele bu adım, Milli Eğitim camiası ile atılmışsa daha da önemlidir. İmza-ladığımız bu Protokol’ü önemsiyorum ve başarıya ulaşacağını düşünüyorum” dedi ve “Protokol’ ün hayırlı olması” temennisinde bulundu.
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cezaevi Müdürlüğünün arasında eğitim çalışmaları ve projelerin devam ettiğine dikkat çeken Kaymakam Osman Nuri Canatan ise “Bugün bir adım daha ileri giderek, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğümüz arasındaki işbirliğini bir Protokol haline getiriyoruz. Bu çerçevede; iki kurum arasında, karşılıklı iş birliği ve bilgi paylaşımı sağlanacaktır. Bu projeden. hem ceza infaz kurumunda barındırılan hükümlü ve tutuklular hem de öğrencilerimiz yararlanacaklardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben de, sayın Başsavcımız gibi, imzaladığımız bu Protokol’ü önemsiyorum ve başarıya ulaşacağını düşünüyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam konuşmasında; eğitimde kalitenin bir yönü olan aktif öğrenmeye dikkatleri çekti ve protokolün bu kapsamda önemini anlattı.
Daha sonra Kaymakam Osman Nuri Canatan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam, Ceza İnfaz Kurum Müdürü Kamil Özdemir “Kardeş Okul” Protokol’ünü imzaladılar.

Bakmadan Geçme