• Haberler
  • Genel
  • Hükümetin görevi, işadamlarının önünü açmak

Hükümetin görevi, işadamlarının önünü açmak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2010 yılında Afyonkarahisar’ın Gelirler Vergisi Birincisi olan Mehmet Çakmak ile Kurumlar Vergisi Birincisi Şuayp Demirel’e plaket verdi. Çakmak Marble Otel’de düzenlenen plaket töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak işadamlarının önünü açmaya, işadamlarının karşılaştıkları bürokratik engelleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, [&hellip]

Hükümetin görevi, işadamlarının önünü açmak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2010 yılında Afyonkarahisar’ın Gelirler Vergisi Birincisi olan Mehmet Çakmak ile Kurumlar Vergisi Birincisi Şuayp Demirel’e plaket verdi. Çakmak Marble Otel’de düzenlenen plaket töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak işadamlarının önünü açmaya, işadamlarının karşılaştıkları bürokratik engelleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2010 yılı Afyonkarahisar Gelirler Vergisi Birincisi Mehmet Çakmak ve Kurumlar Vergisi Birincisi Şuayp Demirel’le birlikte toplantı yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün Bakanlar’a işadamlarının önünün açılması hakkında talimat verdiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, “Ben de bürokrasiden gelen bir kişiyim. Şunu gördüm, çoğu kere bürokrasi işadamlarının önünü tıkıyor. Hatta bir tarihte ben bunu söylediğim zaman gazeteler bürokrasiden şikayet eden bürokrat diye yazmışlardı. Öyle ki bazen bakıyorsunuz, bir ruhsat için 160 yerden imza almak gerekiyor. Hatta bizde de ben geldiğim zaman Bakanlık’a baktım ÇED’le ilgili ya da başka bir izin almak için 169 yerden izin alınması lazım. Benim canım sıkıldı dedim ki e-çevre diye bir program hazırlayın, 19’a indirdik. İşadamımız artık internete girerek, hiçbir yere gitmeden sadece bize kahve, çay içmeye gelmek suretiyle e-çevre programı ile izinleri alır hale geldik” dedi.
Teşvik, takdir, taltif
İşadamlarını teşvik ve takdir etmenin kendileri için önemli bir görev olduğuna değinen Eroğlu, Demirel ve Çakmak’ın örnek işadamı olduklarını ve onlarla gurur duyduklarını belirtti. Üç tip insan olduğunu dile getiren Eroğlu, birincisinin bu memleketin yüz akı olup üreten, çok üreten ve çok sayıda insana iş ve aş veren insanlar olduğunu bildirdi. Türkiye’nin bu insanların omuzları üzerinde yükseldiğini aktaran Eroğlu, bunları üretken ve çalışkan insan olduğunu ifade etti. İkinci tip insanların, ürettiği kadar tüketen insanlar olduğunu belirten Eroğlu, esas ülke için en büyük yükün, hiçbir şey üretmeyip hep tüketen insanlar olduğunu söyledi. Eroğlu, bunların da üçüncü tip insanlar sınıfına girdiğini kaydetti. Eroğlu, bunların sayısı çoğaldıkça ülkenin gerilediğini söyledi. Bu yüzden üretken, çalışkan, ülkeye katkısı olan insanlara ihtiyaç olduğunu belirten Eroğlu, “Türkiye hedefimiz, 2023 yılında özellikle 500 milyar dolarlık bir ihracat düşünüyoruz. Böyle çalışkan insanların omzunda inşallah 2023 yılı hedefi yakalanacaktır. Hükümetimize düşen görev de, işadamlarının önünü açmak” diye konuştu.
Dürüst insan başarılı olur
Plaket töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin ekonomide gelişme gösterdiğini kaydederken işadamı Mehmet Çakmak ise “Benim dedem Atatürk ile birlikte 20 yıl harp etmiş. Dedem derdi ki insanlar dürüst olursa başarılı olur, başarılı olursa devlet onları sevindirir, ödüllendirir derdi. Biz başarılı olduk ama siz bizi ödüllendirdiniz, mutlu ettiniz” ifadelerini kullandı.
İhracat hedefi aşılır
İşadamı Şuayp Demirel de şu ana kadar hem devletten hem de sivil toplum kuruluşlarından birçok ödül almasına rağmen kendisine ilk kez konuşma fırsatı tanındığını, bu nedenle memnun olduğunu vurguladı. İşadamlarının kamu görevini yerine getirdiğinin altını çizen Demirel, Türkiye’nin 2023’teki hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefini geçeceğine inandığını söyledi.
Plaket töreninde konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, işadamları Mehmet Çakmak ve Şuayp Demirel’e büyük birer el işlemesi çini hediye etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Çakmak ve Demirel’in yanı sıra Bakan Eroğlu’na da kravat takdim etti. Törende, ağaçlandırma faaliyetlerinden dolayı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na “başarı belgesi” verildi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık’ın bir programı için Akşehir ve Konya’ya hareket etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme