• Haberler
  • Genel
  • Hükümet'e istifa çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Hükümet'e istifa çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Ümit Kılçar, “Hükümet İstifa” söylemiyle tüm demokratik güçleri ve halkı temiz Türkiye’nin kurulması yolunda, birlikte hareket etmeye davet ettiklerini söyledi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından dün saat 14.00’de PTT binası önünde ülke gündemindeki olayları eleştiren bir basın [&hellip]

Hükümet’e istifa çağrısı

Eğitim-İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Ümit Kılçar, “Hükümet İstifa” söylemiyle tüm demokratik güçleri ve halkı temiz Türkiye’nin kurulması yolunda, birlikte hareket etmeye davet ettiklerini söyledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından dün saat 14.00’de PTT binası önünde ülke gündemindeki olayları eleştiren bir basın açıklaması yapıldı. Dernek ve sendikanın ortak açıklamasını Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Ümit Kılçar yaptı.
“YALAN VE TALANA DAYALI DÜZEN ÇÖKTÜ”
Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Ümit Kılçar, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini öne sürerek iktidara gelen AK Partinin, geçen 11 yıl içerisinde yolsuzlukları devletin tüm kurumlarına yaydığını ileri sürdü. Ulusun zenginlik kaynaklarını küresel sermayeye peşkeş çekildiğini belirten Kılçar; “Haklarını gasp ettiği emekçileri yoksulluğa mahkum etmiş, halkımızın en masum demokratik taleplerini de yasaklar ve tutuklamalarla sindirmeye çalışılmıştır. Cumhuriyet tarihinin bu en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası sonucunda, AKP’nin sıcak para trafiği ile ayakta duran, üretimden uzak ve sahte verilerle kamuoyuna sunduğu ‘ekonomik başarılarının’ asılsız olduğu anlaşılmıştır. Böylece halkımız yoksullukla boğuşurken, yandaşlarını ihya etme çabası içinde olan AKP iktidarının yalan ve talana dayalı düzeni de çökmüştür. Gelişmiş demokrasilerinde bakanları, bürokratları ve onların aile bireyleri böyle büyük bir yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlanan bir hükümet derhal istifa eder.” dedi.
“SORUŞTURMALARIN ÖNÜ KESİLECEK”
Ümit Kılçar, 17 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Savcılığına başlatılan yolsuzluk operasyonundan bugüne yaşanan gelişmelere bakıldığında ortaya çıkardıklarını yorumladı. Kılçar; “İktidar, hedefte kendisinin olduğu düşüncesiyle önce, söz konusu soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemek üzere soruşturmayı yapan savcı ve polisleri görevden alıp, yerlerine kendi adamlarını atamış. Yetmemiş, Adli Kolluk Yönetmeliğini değiştirip Anayasa’ya aykırı olarak adil kolluğun mülki amire bilgi vermesini zorunlu kılmış. Böylece yürütmenin yargıya müdahalesinin önünü açıp, iktidar ve yakınlarına ‘dokunacak’ her türlü soruşturmanın önünü kesmeyi amaçlamıştır. Bütün bunlar yargıya açıkça müdahaledir.” diye konuştu.
“ORDUYU BİRLİKTE ÇÖKERTTİNİZ”
Başbakanlık Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan’ın cemaati “milli orduya kumpas” kurmakla suçlamasının çok vahim bir iddia olduğunu belirten Kılçar; “Biz yurtseverlerin yıllardır dile getirdiğimiz; Ergenekon, Balyoz ve Oda TV vb davalardaki hukuksuzluklarında itirafı niteliğindedir. O zaman iktidara soruyoruz; Cemaat orduya kumpas kurarken siz neredeydiniz? Cevabı biz verelim; Orduyu birlikte çökerttiniz. Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Hemen belirtelim; o davalardaki hukuksuzluklar kamuoyunun vicdanını kanatmıştır. Oysa bugünün kutu kutu, kasa kasa kanıtlar ortada iken, iktidar böyle bir soruşturmayı engellemeye çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.
Sebebi ne olursa olsun, ortada çok büyük bir pisliğin olduğuna en küçük kuşkunun olmadığını söyleyen Kılçar, garip gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunma iddiasında olan iktidarın, ortaya çıkan rüşvet, talan ve yolsuzlukların altında kaldığını iddia etti. Ümit Kılçar, iktidar mensuplarının, kamuoyunun önünde adeta hiçbir şey olmamış gibi davranıp, iddiaların üstünü örtmeye çalışmalarının ülkeyi açık cezaevine çevirdiğini kaydetti.
ATA’NIN TESPİT HAKLILIĞI ORTADA
Eğitim-İş Şube Başkanı Ümit Kılçar, iktidarın kendisine karşı olan muhalifleri, yasaklarla, baskılarla sindirmeye çalıştığını kaydederek; “Sayıştay raporlarını TBMM’den kaçıran, yolsuzluk soruşturmasını etkisizleştiren ‘Ali- Cengiz oyunları’ büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ndeki ‘Bütün bu koşullardan daha acı ve daha tehlikeli olmak üzere, ülkenin içinde iktidara sahip olanlar duyarsızlık, şaşırmışlık ve hatta ihanet içinde bulunabilirler.’ tespitindeki haklılığı bir kez daha ortaya koymaktadır.” dedi.
“KOKUŞMUŞLUĞA DUR DENİLMELİ”
Bakan çocuklarının göz altına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından hükümetin derhal istifa etmesi gerektiğini savunan Ümit Kılçar sözlerine şöyle devam etti: “Bu gelişmeler karşısında emekçilerden yana olan güçlerin ‘Cemaat-AKP kavgası” diyerek sessiz kalması doğru bir tavır olmayacaktır. Eğitim-İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, artık patlayıp dışa vuran bu kokuşmuşluğa karşı ‘Hükümet İstifa’ söylemiyle tüm demokratik güçlerini ve halkımız temiz Türkiye’nin kurulması yolunda, birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”
>>Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme