'Hükümet zorlukların farkında'

ATSO Meclis Başkanı Merdivenci ekonominin oldukça zor günler yaşandığını ancak Hükümet'in de bu zorlukların farkında olduğunu söyledi   Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin 2022 yılının Nisan ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci'nin idaresinde ATSO Meclis Salonu'nda düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Ekonomide gelişmeler [&hellip]

ATSO Meclis Başkanı Merdivenci ekonominin oldukça zor günler yaşandığını ancak Hükümet’in de bu zorlukların farkında olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2022 yılının Nisan ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin idaresinde ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci,
Ekonomide gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Merdivenci, “2018 yılında yaşadığımız döviz kaynaklı darboğaz, ardından küresel salgın koşulları, son olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, ekonomimizi oldukça kötü yönde etkiledi.
Günümüzde üretim için hammadde bulunması, bulunan hammaddenin mamul hâline gelmesi ve tüketiciye ulaşması zorlaştı. Hükümetimiz elbette bu zorlukların farkında. Biz, yetki ve sorumluk sahiplerinin iş dünyası ile daha yoğun istişarede bulunmasını arzu ediyoruz. İş dünyasından gelen taleplerin dikkate alınması hâlinde, zor günleri aşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Toplantının dördüncü gündem maddesinde Ekmek Fiyat Tarifesi görüşüldü. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Ekmek Azami Fiyat Tarifesi hakkında Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. ATSO Meclis Üyesi Abdullah Sancak, Ekmek Azami Fiyat Tarifesi hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantının dördüncü gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Demirel, Yönetim Kurulu’nun Mart-Nisan 2022 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Demirel’in ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde, Meclis Üyesi İbrahim Sömer, söz alarak Yönetim Kurulu’na faaliyetler dolayısıyla teşekkür etti. Sömer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşen STK İstişare Toplantısı için kendisine haber verilmediğini belirtti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, toplantının AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlendiğini; toplantıya Yönetim Kurulu’nun davetli olduğunu, bununla birlikte enerji sektöründe sorun yaşayan ve bunu Yönetim Kurulu’na bildiren Meclis Üyeleri’nin de toplantıya katıldığını aktardı.
Meclis Üyesi Mehmet Tamer Günel, Zafer Meydanı’nda düzenlenen Ramazan Şenliği’nde Afyonlu esnafın yer almadığını belirtti. Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şapcı, Belediye Meclisi’nde görev aldığını hatırlatarak Ramazan Şenliği için Afyonlu esnafa teklif götürüldüğünü, ancak esnaftan ilginin olmadığını kaydetti.
Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu da, önceki dönem Belediye Meclisi Üyesi olduğunu, Ramazan Şenliği etkinliğini düzenlediklerinde Afyonkarahisar esnafından destek göremediklerini dile getirdi.
>> Ş. Cüneyt Bursalıoğlu’nun haberi

Bakmadan Geçme