• Haberler
  • Genel
  • “Hükümet zamları geri çekmeli” – Kocatepe Gazetesi

“Hükümet zamları geri çekmeli” – Kocatepe Gazetesi

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamları değerlendiren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, bu zamların hükümet tarafından derhal geri çekilmesi gerektiğini belirtti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yılmaz, son günlerde akaryakıta defalarca zam gelmişken geçtiğimiz hafta içerisinde doğal gaza gelen yüzde 18'lik zammın, elektriğe gelen yüzde 9'luk zammın kabul edilebilecek gibi olmadığını ifade etti. Yılmaz, Türkiye’de çiftçilerin, [&hellip]

"Hükümet zamları geri çekmeli"

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamları değerlendiren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, bu zamların hükümet tarafından derhal geri çekilmesi gerektiğini belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yılmaz, son günlerde akaryakıta defalarca zam gelmişken geçtiğimiz hafta içerisinde doğal gaza gelen yüzde 18’lik zammın, elektriğe gelen yüzde 9’luk zammın kabul edilebilecek gibi olmadığını ifade etti. Yılmaz, Türkiye’de çiftçilerin, küçük esnafın, işçilerin, emeklilerin, memurların ayın sonunu getiremezken en küçük konutun tüketimine aylık en az 100 TL’nin üzerinde yük getiren zamların vatandaşları derinden etkilediğini kaydetti.
Bütün piyasalar etki altında
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, mazot, doğalgaz ve elektriğin pek çok üretimin önemli girdilerinden olduğunu belirterek; “Bu zamlardan itibaren iğneden ipliğe yeni zamlar kaçınılmazdır. Ülkemizde ailelerin geçimi noktasında mevcut olan sıkıntılara yenileri bu zamlarla beraber eklenmiştir. Afyonkarahisarda da durum çok farklı değildir. Çiftçimiz traktörüne mazot alamayacak, memurumuz, emeklimiz elektrik faturasını ödeyemeyecek durumdadır. Bu zamlar sadece bir kesimi değil yakın zamanda bütün piyasaları etkileyecek ve ard arda birçok ürüne zamlar yapılması mecbur hale gelecektir. Hükümet yıllardan beri ilk defa zamsız maaş alan memuru, kıt kanaat geçinen emekliyi, siftah yapamayan küçük esnafı, tarlasını ekip biçecek akaryakıt alamayan çiftçiyi unutmuştur.’’ dedi.
Zam binlerce kaleme sirayet eder
Türkiye’de ezilen kesimlerinden olarak vurguladığı çiftçilere verilen mazot ile 4X4 jeepe verilen mazot fiyatının aynı olduğunu ifade eden Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Denizcilik sektöründe vergisiz akaryakıt uygulaması vardır ve çok lüks yatlara dahi vergisiz akaryakıt verilmektedir. Yazın güneşin alnında, kışın yağmurda, çamurda üretim yapan çiftçimizin traktörüne koyduğu mazottan da ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır. Son dönemde elektrik, akaryakıt ve doğalgaza yapılan zamlar, domino etkisi yapıp bütün sektörleri etkileyecek ve birçok üretimin en önemli girdisi olan elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen bu zamlar iğneden ipliğe binlerce kalem üründe zamların gelmesine neden olacaktır. İşsizliğin, açlığın, yoksulluğun kol gezdiği ve günden güne arttığı Türkiye’de vatandaşlarımızı canından bezdiren bu zamlar hükümet tarafından derhal geri alınmalıdır.’’ ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme