• Haberler
  • Genel
  • “Hükümet, tezkerede çelişkiye düştü” – Kocatepe Gazetesi

“Hükümet, tezkerede çelişkiye düştü” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Meclis’ten geçen ve Libya’ya yapılan hava operasyonuna destek veren tezkere nedeniyle AKP’yi eleştirdi. Paçacı, hükümetin kendisiyle çeliştiğini söyledi. MHP Genel Sekreteri, TÜSİAD’ın Anayasa taslağı açıklaması nedeniyle de “PKK’nın bölünmeye yönelik talepleri AKP, BDP. TÜSİAD triosu ile hayata geçirilmeye çalışılmaktadır” dedi.Milliyetçi Hareket Partisi, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde [&hellip]

"Hükümet, tezkerede çelişkiye düştü"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Meclis’ten geçen ve Libya’ya yapılan hava operasyonuna destek veren tezkere nedeniyle AKP’yi eleştirdi.

Paçacı, hükümetin kendisiyle çeliştiğini söyledi. MHP Genel Sekreteri, TÜSİAD’ın Anayasa taslağı açıklaması nedeniyle de “PKK’nın bölünmeye yönelik talepleri AKP, BDP. TÜSİAD triosu ile hayata geçirilmeye çalışılmaktadır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde seçim çalışmalarına il ziyaretleri ile başladı. Bu çerçevede Afyonkarahisar’ı ziyaret eden MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Çakmak Otel’de basın toplantısı düzenledi. Paçacı’ya MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, MHP Ankara Milletvekili Zekai Özcan, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural ile MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil eşlik etti.
Prosedürden ibaretti
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen ve Libya’ya yapılan uluslararası hava operasyonuna Türkiye’nin de destek vermesini öngören tezkereyi eleştiren MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye’nin yakın coğrafyasına bu şekilde müdahale edilmesine destek vermesinin tehlikeli olacağını bildirdi. Paçacı, “Libya konusu, bölgemizde yaşanan gelişmelerin son halkalırndan birisidir. Burada demokratikleşme adı altında Birleşmiş Milletler ve NATO’nun devreye girmesi sös konusudur. Ancak demokratikleşme adı altında veya o ülkenin içişleri ile ilgili BM’nin bu derece müdahil olması doğru değildir. Hükümet bu konuda farklı davranışlar içerisine girmiştir. Bu davranışlar sonucu da daha önce söyledikleri ile çelişen davranışlar içerisine girmiştir. Biz dış politikanın milli bir mesele olduğunu bilerek hareket ederiz. Yakın coğrafyamızda bulunan bu ülkelere Türkiye’nin silah göndermesinin riskli bir konu olduğunu düşünüyürüz.Tezkere görüşülürken gemilerimiz yoldaydı, Libya açıklarındaydı. Tezkere, hükümetin bir prosüdüründen öte anlam taşımamaktadır” dedi.
TÜSİAD’ın taslağına eleştiri
Türkiye’nin sosyal olarak etnik bölünme sorunuyla karşı karşıya kaldığını kaydeden Paçacı, hükümetin Demokratik Açılım paketinin ardından bu sürecin hızlandığını belirtti. Paçacı, şöyle konuştu:
“AKP hükümetinin sözde demokratikleşme projesiyle Türk milletini bin yıllık kardeşliği tehdit altına sokulmuş, milli devlet yapısı tehlikeye atılmıştır.PKK’nın bölünmeye yönelik talepleri AKP, BDP ve TÜSİAD triosu ile hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. İçinde bulunduğumuz durum bu kadar vahim ve bu kadar ciddidir. Bu haliyle önümüzdeki seçimler daha bir önem ve anlam kazanmıştır. Bu seçimler, Türkiyein ve türk milletinin geleceğini şekillendirecek bir kader seçimidir. Özellikle sayın Başbakanın seçimlerden sonra Anayasada değişiklik yapacağını ifade etmesinden sonra TÜSİAD gibi kuruluşlar, yeni Anayasa taslağı hazırlamaya başlamıştır. Geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi’ne Anayasa taslağı hazırlayan bir değerli bilimadamı Ergün Özbudun’un AKP’ye hazırlamış olduğu taslak, tepki gördüğü için AKP tarafından geri çekilmiştir. Ancak bugün, aynı bilimadamı TÜSİAD’a Anayasa taslağı hazırlamıştır. Tartışmalar, AKP yerine TÜSİAD tarafından yapılmaya başlanmıştır. Yol aynı yoldur. 12 Haziran seçimlerinden sonra PKK taleplerinin büyük bölümü Anayasal teminat altına alınma projesidir. Bu süreci önleyecek demokratik ve hukuk kuralları içerisindeki tek yer sandıktır.”
“O tokat devlete atıldı”
Silopi’de BDP Milletvekili Sabahat Tuncel’in bir güvenlik görevlisine tokat atmasını da sert bir dille eleştiren Paçacı, “Maalesef Güneydoğu Anadolu bölgesinde iktidar, yeterli güvenlik önlemlerini alamamıştır. Daha önce o bölgemizde bir polis kardeşimiz linç edilmiş ve hastaneye kaldırılmıştır. Adına milletvekili demek dahi güç olan bir bayan, bir güvenlik görevlimize el kaldırmıştır. Aslında tekmelenen, el kaldırılan güvenlik güçlerimizin nezdinde devlettir. Devletimiz güçlü olursa milletimiz huzurlu olur” ifadelerini kullandı.
“Darbe döneminden farkı yok”
AKP’nin 9 yıldır Türkiye’yi yönettiğini, bu süre zarfında milli kimliğin aşağılandığını, vatandaşların baskı altına sokulduğunu belirten MHP Genel Sekreteri Paçacı, bir soruşturma nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilere de atıf yaptı. Paçacı, “Toplumun haber alma kaynağı olan medyanın büyük kısmı yandaş hale getirilmiş, diğer kısmı ise çeşitli yöntemlerle sindirilmiştir. Başta sivil toplum kuruluşları temsilcileri olmak üzere toplumun her kesimi baskı altında tutulmaktadır. Özellikle Anayasa değişikliği sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda yapılan değişikliklerle yargı, AKP’ye göre dizayn edilmiş ve yargının bağımsız, adil, tarafsız olma ilkeleri tahrip edilmiştir. Bugün ülkemizde henüz bastırılmamış kitaplar imha edilmektedir. Bu süreç, geçtiğimiz dönemlerde yaşadığımız darbe süreçlerinden farksız bir süreç değildir. Bundan sonra eğer insanların düşünceleri düşünmeden tespit edilirse herhalde o da bir suç haline geti-rilecektir” dedi.

Bakmadan Geçme