• Haberler
  • Genel
  • 'Hükümet, sağlam kayaya çarptı' – Kocatepe Gazetesi

'Hükümet, sağlam kayaya çarptı' – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, İstanbul'da Gezi Parkı nedeniyle başlayan ve tüm yurda yayılan eylemlere destek verdi. Eğitim-Sen, bir günlük greve gitti Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etmek üzere sendika önünde toplanarak Anıkpark'a yürüdü. Burada bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Akyıldız, 'Türkiye'de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim [&hellip]

“Hükümet, sağlam kayaya çarptı”

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, İstanbul’da Gezi Parkı nedeniyle başlayan ve tüm yurda yayılan eylemlere destek verdi. Eğitim-Sen, bir günlük greve gitti

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Gezi Parkı’nda yaşananları protesto etmek üzere sendika önünde toplanarak Anıkpark’a yürüdü. Burada bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Akyıldız, “Türkiye’de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendiriyor. Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz. Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmasını dayatan talana ve ranta karşı başlatılan protestoları zor kullanarak bastırabileceğini zanneden AKP iktidarı, tüm dikta rejimlerinin baş belası en sağlam kayaya, halka toslamış bulunuyor” dedi.
YÜKSELEN, HALKIN TEPKİSİ
Baskı ve zulümle hiçbir olumlu sonucun alınamayacağını belirten Akyıldız, “Baskı ve zulüm düzenine karşı ülkenin dört bir tarafında milyonların sahiplendiği, omuz verdiği Gezi Parkı direnişi, bir halk hareketine dönüşmüştür. Gezi Parkı direnişi, halkı kul olarak gören, marjinal, çapulcu olarak nitelendirecek kadar pervasızlaşanların gaz bombalarının dumanı, sisi ile perdelemeye çalıştığı emek ve demokrasi düşmanlığını tüm çıplaklığıyla ortaya sermiştir. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesidir” diye konuştu.
KAMU EMEKÇİLERİ ZOR DURUMDA
Kamu emekçilerinin zor durumda olduğunun altını çizen Akyıldız, “Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, emeğin hakkının yok sayıldığı bir ülkede yaşayan tüm kesimler gibi biz kamu emekçileri de geleceğe güvenle bakamıyoruz. Bir insanın geleceğe güvenle bakabilmesi için ancak kişinin gelirinin, sosyal güvenliğinin, sendikal hak ve özgürlüklerinin garanti altına alınmasıyla mümkündür” ifadelerini kullandı.
KISA SÜRELİ MÜDAHALE
Öte yandan basın açıklamasının ardından yolu kapatarak yürümek isteyen Eğitim-Sen üyelerine polis müdahale etti. Eylemcileri kalkan kullanarak Anıtpark’a sevk eden polis, sendika üyelerinin yolu kapatmayacaklarını söylemeleri üzerine yürüyüşe izin verdi. Grup, İkinci Dumlupınar Caddesi’nde bir süre oturma eylemi yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme