• Haberler
  • Genel
  • 'Hükümet, halkı yoksullaştırdı' – Kocatepe Gazetesi

'Hükümet, halkı yoksullaştırdı' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin halkı yoksullaştırdığını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin politikaları sonucunda halkın yoksullaştığını belirtti. Görgöz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre en zengin ile en yoksul arasındaki kazanç farkının 8 kat olduğunu kaydetti. Görgöz, 'Nüfusun yüzde 20'lik bölümü hemen hemen gelirin yarısına yakınını alıyor. Kalan yüzde [&hellip]

“Hükümet, halkı yoksullaştırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin halkı yoksullaştırdığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin politikaları sonucunda halkın yoksullaştığını belirtti. Görgöz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre en zengin ile en yoksul arasındaki kazanç farkının 8 kat olduğunu kaydetti. Görgöz, “Nüfusun yüzde 20’lik bölümü hemen hemen gelirin yarısına yakınını alıyor. Kalan yüzde 53,4’lük geliri ise nüfusun yüzde 80’i paylaşıyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de hane halkı başına düşen ortalama yıllık kullanılabilir gelir 11 bin 859 TL. İstanbul ve Marmara Bölgesi, 16 bin 126 TL ile ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir geliri en yüksek olan bölge. Bunu, 14 bin 160 TL ortalama gelir ile Ege ve Batı Anadolu Bölgesi izliyor. En düşük ortalamaya sahip bölge ise 5 bin 870 TL ile tahmin edebileceğiniz gibi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi” dedi.
12 MİLYON KİŞİ SÜREKLİ
YOKSULLUK SINIRINDA
Görgöz, “Başbakan, 4-5 gün önce, 10 yılda dar gelirli, yoksul halka 110 milyar TL yardım yapıldığını övünerek açıkladı. 110 milyar lira ile bu ülkenin insanlarına iş olanağı yaratacak projeler gerçekleştirilseydi, şimdi 12 milyon insanımız sürekli yoksulluk yaşayan bir konumda olmazdı. Bu, hükümetin bilerek, bilinçli olarak uyguladığı bir ‘yoksullaştırma’ stratejisidir. İnsanları yardıma, sadakaya, erzak paketine, bedava kömüre muhtaç kılarak, ekonomik anlamda teslim almaya, oylarına da ambargo koyarak, esir seçmen konumuna getirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Eğilim yoklaması yapılacak
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Ahmet Toptaş, Levent Gök, Kazım Kurt, İlhan Demiröz, eğilim yoklaması yapılacak bölgeleri gezecek. CHP, Dazkırı, Evciler, Çobanlar ilçelerinde ve Sultandağı ilçesinin Dereçine beldesinde belediye başkanlığı adaylarının belirlenmesi için eğilim yoklaması yapılacak.

Bakmadan Geçme