• Haberler
  • Genel
  • Hukuki çevrelere tanıtım toplantısı – Kocatepe Gazetesi

Hukuki çevrelere tanıtım toplantısı – Kocatepe Gazetesi

İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılmasına Yönelik Eşleştirme Projesi’nin tanıtımı toplantısı Baro Başkanlığı salonunda yapıldı. Toplantıda hukuki çevreler proje hakkında bilgilendirildi Baro salonunda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım öncesinde ortaklaşa yürütülecek olan 'İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılmasına Yönelik Eşleştirme Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, projenin direk olarak işin içinde olan avukatlar ve icra dairesi çalışanlarını yakından ilgilendirdiğine temas edildi.Adalet [&hellip]

Hukuki çevrelere tanıtım toplantısı

İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılmasına Yönelik Eşleştirme Projesi’nin tanıtımı toplantısı Baro Başkanlığı salonunda yapıldı. Toplantıda hukuki çevreler proje hakkında bilgilendirildi

Baro salonunda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım öncesinde ortaklaşa yürütülecek olan “İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılmasına Yönelik Eşleştirme Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, projenin direk olarak işin içinde olan avukatlar ve icra dairesi çalışanlarını yakından ilgilendirdiğine temas edildi.
Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Nurullah Tekin, icra dairelerinin etkinliğinin arttırılması projesi kapsamında 5 pilot adliyeden biri olan Afyonkarahisar Adliyesine çalışma ziyareti amacıyla proje ekibiyle birlikte geldiklerini söyledi. Beş pilot adliyenin; Hatay, Gaziantep, Trabzon, Menemen ve Afyonkarahisar olarak belirlendiğini kaydeden Proje Sorumlusu Tetkik Hakimi Nurullah Tekin, eş zamanlı olarak Afyonkarahisarla beraber Trabzon’da başka bir ekibin çalışma ziyareti yaptığını belirtti. Tekin, Menemen, Hatay ve Gaziantep Adliyelerine çalışma ziyaretleri yapıldığını ifade etti.
Projeyi sahiplenmek önemli
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol tanıtım toplantısı programının açılış konuşmasını yaptı. Başsavcı Erol, AB’ye katılım sürecinde olan Türkiye’nin Birliğe uyum sürecinde yasal değişiklikleri yerine getirirken bir yandan hali hazırda çalışan kurumların yapılandırılmasını ve verimliliğin arttırılması konusunda çeşitli projeler yeri-ne getirildiğini belirtti. “İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması” projesi kapsamında Afyonkarahisar’ın 81 il arasında seçilen 5 pilot adliye olması nedeniyle proje yöneticilerine teşekkür eden Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol şunları söyledi: “Proje gerçekten çok önemli bir proje. Yaklaşık maliyeti 2 milyon euroluk bir bütçeye sahip. Büyük bir maddi birikimi olan ve yaklaşık 2 yıl sürecek olan bir proje. Bu projenin amaçlarından bir tanesi proje kapsamında Avrupa’da iyi örneklerde olan ülkemizde aksayan yönleri kıyaslamaktır. İyi örneklerin ülkemiz-de uygulanabilir hale getirilmesidir. Büyük bir bütçe ile hazırlanan projenin başarıya ulaşabilmesi biz proje ortakları ve proje hedef kitlesinin projeye sahip çıkmamızla ancak belki olumlu olacak. Projenin ilimize ve Bakanlığımıza hayırlı neticeler getirmesini temenni ediyorum.”
Detaylı bilgiler verildi
“İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması” projesi ile ilgili Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ş. Aysun Mutafoğlu tarafından teknik ve detaylı bilgiler verildi. Slayt eşliğinde ziyaretin kapsamı ve yapılacak anket çalışması anlatıldı. Toplantıya; Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Nurullah Tekin, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ş. Aysun Mutafoğlu, Personel Genel Müdürlüğü’nden Tetkik Hakimi Yasin Işık, İş Denetim Birimi Başkanlığı’ndan Denetçi Hakim İbrahim Demirtaş, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nden Tetkik Hakimi Maruf Alikanoğlu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’ndan Tetkik Hakimi Fatih Aykaç, Kanunlar Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Metin Çokmutlu, Amasya İcra Müdür Yardımcısı Personel Genel Müdürlüğü’nde geçici yetkiyle çalışan Melek Olgunçelik, Ankara Adliyesi’nden İcra Müdürü Adem Akpınar, İspanyol Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Maria Aranzazu Alameda Lopez, Yunan kısa dönem Uzmanı Marinos Papadulos, Dil Asistanı Selva Sena Turaboğlu katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme