Hukuk mücadelesiyle 20 yıl sonra şehit sayıldı

İsmail Kumartaşlı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı Köyü'nden Polis Memuru iken 5 Ağustos 1998 yılında Diyarbakır'da er olarak askerlik görevini yaptığı sırada vefat eden Davut Akyel'in ölümünden 20 yıl sonra verilen hukuk mücadelesi sonunda şehit kabul edildiğini belirtti. Kumartaşlı, o dönem polis memurlarının er statüsünde askerlik yaptıklarını hatırlattı.'20 YIL SONRA HAK VERİLDİ'Dernek yönetimi olarak çeşitli zamanlarda [&hellip]

İsmail Kumartaşlı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı Köyü’nden Polis Memuru iken 5 Ağustos 1998 yılında Diyarbakır’da er olarak askerlik görevini yaptığı sırada vefat eden Davut Akyel’in ölümünden 20 yıl sonra verilen hukuk mücadelesi sonunda şehit kabul edildiğini belirtti. Kumartaşlı, o dönem polis memurlarının er statüsünde askerlik yaptıklarını hatırlattı.
“20 YIL SONRA HAK VERİLDİ”
Dernek yönetimi olarak çeşitli zamanlarda Emekli Sandığına başvurduklarını söyleyen Kumartaşlı, “Başvurularımızda ret cevabı almıştık. Ret cevapları alınca hukuka müracaat etmek durumunda kaldık. Geçtiğimiz günlerde şehidimiz Davut Akyel’in eşi Feride Akyel ablamızın başvurusu ile dava açtık. Geçtiğimiz hafta itibariyle Davut Akyel, kanunlarımızca şehit olarak sayıldı. Bundan sonra eşi, evladı, kardeşleri, anne ve babası şehit ailelerimize tanınan haklardan 20 yıl sonra geçte olsa yararlanabilecek. Gecikmeli de olsa bir hukuk mücadelesini dernek yönetimi olarak başarıyla sonuçlandırmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Ailemizi dava sonuçlandıktan sonra ilk biz ziyaret ettik. Sonucun hayırlı olması dileklerimizi ilettik.” dedi.
“ADALET TECELLİ ETTİ”
“Gecikmeli de olsa bir hakkın tesliminden dolayı buruk bir sevinç yaşadık” diyen Kumartaşlı şöyle konuştu:
“Çünkü görevi başında kendi kusuru, ihmali olmaksızın vefat eden şehidimiz 20 yıl sonra şehit sayılarak, ailesi de bu haklardan yararlanabilecek. Şehidimizin oğlu Eren Akyel şehit evladı olarak vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Eren Akyel, ‘Şehit olan babam gibi bende askerliğimi yapacağım’ dedi. Bundan sonra özlük haklarını alabilmek için hukuki süreci sürdüreceğiz. Şehit ailemiz açısından gecikmeli de olsa adalet tecelli etti.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme