• Haberler
  • Genel
  • 'Hukuk mimarları yetiştireceğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Hukuk mimarları yetiştireceğiz' – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, Türkiye'nin en iyi hukukçularını yetiştirmek için yola çıktıklarını aktardı Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bu yıl ilk kez lisans öğrencisi alacak. 50 öğenci ile yola çıkacak Fakülte'nin Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, 'Fakültemiz 'sadece öğrencilerine değil, yapacağı bilimsel yayın ve etkinliklerle, başta ülke [&hellip]

“Hukuk mimarları yetiştireceğiz”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, Türkiye’nin en iyi hukukçularını yetiştirmek için yola çıktıklarını aktardı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bu yıl ilk kez lisans öğrencisi alacak. 50 öğenci ile yola çıkacak Fakülte’nin Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, “Fakültemiz ‘sadece öğrencilerine değil, yapacağı bilimsel yayın ve etkinliklerle, başta ülke aydınları ve hâlihazırda hukukun aktif aktörleri olmak üzere, hukuka muhatap olan herkesin de hukuk algı ve bilincinin bu yönde gelişmesine hizmet edecektir. Kendisine rehber edindiği bu ideal doğrultusunda AKÜ Hukuk Fakültesi’nin başarılı olmaktan başka bir alternatifi yoktur. Hem akademik ve idari personeli, hem de öğrencisiyle bu yolda emin ve kararlı adımlarla yürümek sadece bir dilek değil, ahlaki bir ödev ve yükümlülük olarak kabul edilmektedir” dedi.
50 ÖĞRENCİ ALINACAK
Prof. Dr. Balı, bu yıl ilk defa kendilerine lisans kontenjanı verilmiş olmasını memnuniyetle karşıladıklarını, hâlihazırda gerekli tüm hazırlıkları tamamlayarak heyecanla ilk öğrencilerini beklemeye başladıklarını kaydetti. Balı, şunları söyledi:
“Bu yıl fakültemize 50 öğrenci alınacak. Fiziksel kapasitemizin yeterliliğine rağmen, kontenjanın azlığı, bizim tercihimizdir. Zira biz her bir öğrenciyi ayrı ayrı değerli görüyor ve önemsiyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız. Öğrencilere sadece pozitif hukuk bilgisini vermek, onları birer mevzuat işçisine dönüştürmek tarzındaki geleneksel hukukçu eğitimi yaklaşımı, bizim anlayışımızla uyuşmamaktadır. Biz öğrencilerimize, yürürlükteki kanunlar görünürde ne derse desin, sorgusuz sualsiz ona boyun eğmek yerine, her durumda hukukun, hakkı teslim etmek adına, adalet ve hakkaniyet adına, ne dediğini keşfetmeleri gerektiğini öğreteceğiz.”
FAKÜLTE’NİN İDDİASI DA İDEALİ DE BÜYÜK
Büyük iddialar ve ideallerle yola çıktıklarına vurgu yapan Prof. Dr. Balı, bu iddialarının gerçekleşmesinin fiziki altyapı imkânlarına, nitelikli idari ve akademik kadroya sahip olmak kadar, kendilerini talep edecek öğrencilerin nitelikleriyle de doğrudan ilişkili olduğuna işaret etti. Bu çerçevede, tercih yapacak öğrencilerin fakültelerini ilk elden doğru biçimde tanımalarına imkân sağlamak üzere, aktif bir tanıtım kampanyasına giriştiklerini anlattı. Bu çerçevede, fakültelerinin web sayfasında, niçin tercih edilmeleri gerektiğini maddeler halinde sıraladıklarını, fakülte ve üniversitenin birer tanıtım videosuna da yer verdiklerini dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme