Hukuk Fakültesinde Mehmet Âkif Ersoy Anıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından Mehmet Âkif Ersoy Özel Programı düzenlendi   Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Hakkın Sesi Mehmet Âkif' adlı etkinliğine Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Hatipoğlu ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından Mehmet Âkif Ersoy Özel Programı düzenlendi

Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Hakkın Sesi Mehmet Âkif” adlı etkinliğine Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Hatipoğlu ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Mehmet Âkif’in Hukuk Fakültesinde konuşulurken hangi yönüne dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Prof. Dr. Bayraklı, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı denildiğinde herhalde Fen Edebiyat Fakültesinde olsaydık şair tarafını anlatırdık. Ne güzel şiir yazdığından bahsederdik, aruzdan söz ederdik. Veteriner Fakültesinde olsaydık bitirmiş olduğu baytar mektebinden bahsederdik. Dolayısıyla nasıl bir veteriner olduğunu konuşurduk. Bu sebeple de Hukuk Fakültesinde Mehmet Akif’ten söz ediyorsak konuşacağımız şeylere kafa yormamız gerekir. Nitekim Mehmet Akif tabii ki bu özelliklerin hepsine sahip bir şahsiyet ama en önemli özelliği İstiklal Şairi olmasıdır. Dolayısıyla istiklal ile hukuk arasındaki irtibatı kuracak olursak, bir takım kazanımların ve hakların, sizlerin de görevi gereği yapacağınız adalet hizmetinin tecellisi için özgür ve bağımsız bir vatanın olması lazım.” ifadelerini kullandı.
“SİZLERİ ASIM’IN NESLİ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”
Mehmet Âkif Ersoy’un vatan sevgisine de dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, “Mehmet Akif vatan sevgisinin vücut bulduğu büyük bir insan ve büyük bir şairdir. Mutlaka Safahat’ını zaman zaman açın okuyun. Özellikle Asım kısmını okuyun. Sizlerden beklentimiz o Safahat’taki Asım olmanızdır. Hani ‘Asım’ın neslidir nesilmiş gerçek’ diyor ya, gerçekten ülkenin ve milletin sevgisinin ramak yaptığı bir nesli biz sizlerde görmek istiyoruz. Bu anlamda sizlere bakışımız, her birinizi birer Asım’ın nesli olarak görmek istiyoruz. Yaptığınız görevlerde, öğrenciliklerinizde bu yurdu çiğnetmeyecek, üstün değerlerle dolu olacaksınız. Adaleti gerçekleştirecek birer nefer olmanızı istiyoruz. Bu nedenle Âkif bizler için çok önemli.” dedi.
Öğrenciler tarafından hazırlanan programda şiir ve müzik dinletileri gerçekleştirildi. Programın sonunda ise Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Mahkemesi Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Hakan Kaşka tarafından Mehmet Âkif Ersoy ile ilgili anekdotlara yer verildi.

Bakmadan Geçme