• Haberler
  • Gündem
  • Hukuk Fakültesinde kadın hakları konferansı düzenlendi

Hukuk Fakültesinde kadın hakları konferansı düzenlendi

Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Afyonkarahisar Baro Başkan Yardımcısı Avukat Gönül Ar Güngör'ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.“KADINLARI HER GÜNHATIRLAMALIYIZ”Konferansın açış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, kadınların yılın bir günü değil her günü hatırlanması gerektiğini ifade etti. Kadınlara karşı hukukçular olarak bazı konularda [&hellip]

Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Afyonkarahisar Baro Başkan Yardımcısı Avukat Gönül Ar Güngör’ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“KADINLARI HER GÜN
HATIRLAMALIYIZ”
Konferansın açış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, kadınların yılın bir günü değil her günü hatırlanması gerektiğini ifade etti. Kadınlara karşı hukukçular olarak bazı konularda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Bayraklı, “İnsanlarımız arasında bazen yaratılıştan gelen bazı farklılıklar nedeniyle göz ardı edilebilen durumlar doğabiliyor. Örneğin hâkimsiniz, o kişinin çocuğunun olabileceği düşünülmek zorunda. Erkeklerde böyle bir durum yok. Saat 9’a duruşma koyuldu ve herkes orada olacak. Ama 3 aylık bebeği var kadının, laf dinlemez çocuk, söz dinlemez. Bunun için hukuk adına bir farkındalık oluşturulabilir. Bununla beraber kadının hukuki ilişkiler içerisindeki konumu kesinlikle eşit değil. Sadece karşı cins açısından değil, kadınlar arasında bile eşit değil. Dolayısıyla bu anlamlı günde sadece çalışan kadınları değil, tüm kadınlarımızı, geleceğin annelerini, yargılama fonksiyonunu icra ederken bakış açımızda bir farkındalığın olması lazım.” diye konuştu.
“TÜRK ÖRF VE ADET YAPISINDA KADINLAR ÇOK DEĞERLİ”
Afyonkarahisar Baro Başkan Yardımcısı Avukat Gönül Ar Güngör ise Türk örf ve adet yapısında kadınların çok büyük değere sahip olduğunu ve yaşanan tüm olumsuz örneklere rağmen tarihten gelen bir önemi olduğunun altını çizdi.
Ar Güngör, şunları söyledi:
“Keşke vicdanımızı kanatan, kamuoyuna da yansıyan kadın cinayetleri ve şiddet olayları gibi, cinsel suçlar ile karşılaşmasak ve duymasak. Bu tarz olayları yok etmek dünya düzeni içerisinde mümkün değil ama en aza indirgemek için çalışabiliriz. Genel olarak tüm kurulmuş devletlerimize baktığımız zaman, Kurtuluş Savaşındaki mücadeleye baktığımız zaman, aslında kadınlarımızın ne kadar asil, toplum içerisinde ne kadar değer biçilen bir parçası olduğunu görüyoruz. Dünyadaki birçok ülke, özellikle Avrupa ülkeleri büyük toplumsal olaylar neticesinde, vicdanı kanatan ve yaralayan, kötü sonuçlar doğuran büyük olaylar neticesinde kadınlar haklarına kavuşabilmişlerdir. İlk 8 Mart’ın ortaya çıkış süreci de bu şekildedir.”
Konferans öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme