Hukuk Fakültesi’nde ilk ders heyecanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, lisans öğrencilerine ilk kez bu yıl ders verildi 2014 yılında ilk kez lisans öğrencisi alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi'nin 2014-2015 akademik yılı açılış dersi verilmesi nedeniyle fakülte binası duruşma salonunda bir tören düzenlendi.Törenin açılış konuşmasını yapan AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, fakültenin fiziksel imkanları [&hellip]

Hukuk Fakültesi'nde ilk ders heyecanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, lisans öğrencilerine ilk kez bu yıl ders verildi

2014 yılında ilk kez lisans öğrencisi alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış dersi verilmesi nedeniyle fakülte binası duruşma salonunda bir tören düzenlendi.
Törenin açılış konuşmasını yapan AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, fakültenin fiziksel imkanları açısından devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerinin tamamından çok daha iyi şartlara sahip olduğunu belirterek, AKÜ hukuk fakültesi için önemli olanın sahip olunan nicel üstünlükten daha çok nitel başarılar üretmek olduğunu söyledi.
AKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı’nın ardından söz alan Kocabıyık Vakfı Eğitim Temsilcisi Prof. Dr. Abdülrahim Korukçu ise işadamı merhum Asım Kocabıyık’ın eğitime ve özellikle de hukuk fakültelerine çok büyük önem verdiğini anlattı. Kocabıyık’ın AKÜ Hukuk Fakültesi dışında Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kuruluşuna büyük katkılar sunduğunu ifade eden Korukçu, “Türkiye’de bildiğim kadarıyla bir iş adamının kendi varlıklarından yaptığı iki hukuk fakültesi yok” diye konuştu.
HERKES İÇİN ADALET İLKESİ
Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin ise kendisinin de Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açıldığı ilk yıl öğrencisi olduğunu belirterek hukuk fakültelerinde ilk yıl öğrenci olmanın sanılanın aksine bir dezavantaj olmadığını ifade etti. Şahin, “Ben de Selçuk Hukuk Fakültesi’nin ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarındanım. Yeni açılan bir hukuk fakültesi o skalastizmin baskısından uzak, yeniliğe ve değişime açık gerçekten zihni berrak hukukçuların yetişmesi için en elverişli ortam en elverişli okuldur” dedi. Hukuk fakültelerinin bugüne kadar hep teknik okulları gibi algılandığını dile getiren Şahin, “Hep klinik branşlar dediğimiz mezun olduğunda uygulamada işe yarayacak dersler ve bölümler ön plana çıktı. Hukuk felsefi ve hukuk sosyolojisi dersleri hukuk fakültesi öğrencilerinin eksenini oluşturan, istikamet veren, hukukçu duruşunu sağlayan en önemli derslerdir” ifadelerini kullandı.
21 HAZİRAN 2010
TARİHİNDE KURULDU
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise konuşmasında AKÜ Hukuk Fakültesi Bakanlar Kurulu’nun, 21 Haziran 2010 tarihli Kararı ile kurulduğunu ve Ağustos 2011’de ise YÖK Başkanlığı’nın verdiği karar ile bölüm ve anabilim dallarının açıldığını söyledi. Fakültenin resmi olarak kuruluşundan başlayarak, fiziksel altyapı çalışmalarının hızlı biçimde yürütüldüğünü ifade eden Solak, şunları kaydetti:
“Ahmet Necdet Sezer Kampus alanı içerisinde yapımına başlanan şu an içinde bulunduğumuz Hukuk Fakültesi binası Borusan Kocabıyık vakfının maddi desteği ile 2011 yılı sonlarında bitirilmiş, 2012 Mayıs ayı itibarıyla tefrişatı ve kısmen çevre düzenlemesi tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir. Kendi binasında faaliyete başlamasıyla birlikte fakültemizin idari ve akademik yapılanması çalışmalarına hız verilmiştir. Bu amaçla çok kısa süre içerisinde, farklı anabilim dalları ve unvan derecelerinden öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin atamaları yapılmıştır. Hâlihazırda kadrolu olarak, ikisi profesör üçü yardımcı doçent olmak üzere 5 öğretim üyesi; ülkemizin en iyi üniversitelerinde lisansüstü çalışmalarını sürdürmekte olan toplam 21 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Yeni bir doçent öğretim üyesi adayının atanması ile ilgili olarak da ilan süreci başlatılmıştır.”
Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray da hukuk fakültesinde öğrenci olmanın pek çok avantajı olduğunu söyledi. Hukuk fakültesi öğrencilerine seslenen Eray şunları söyledi:
“Hukuku seçen öğrenciler olarak kesinlikle doğruyu yaptınız. Bir fakülte düşünün hakim savcı oluyorsunuz, avukat oluyorsunuz, noter oluyorsunuz. Sağlık ve mühendislik dışında pek çok fakülte mezununun girdiği sınavların tümüne hukuk mezunları da girebiliyor. Bir ildeki mülki amir olan vali olabiliyorsunuz, belediye başkanı olabiliyorsunuz kısaca her şey olabiliyorsunuz. Onun için ben hukuk fakültesi tarafını tutuyorum. Hukuk fakültesi öğrencileri hukukun iyi işlemesi için uğraşmalıdırlar. Dürüst ve adil olmalıdırlar. Taraf tutmamalısınız. Bağımsız olmalısınız. Avukatlık ya da hakim savcılık hangisini yaparsanız yapın bu ilkelere önem vermelisiniz. Vermelisiniz ki vicdanınız rahat olsun ve evinize gittiğinizde içiniz rahat olsun.”
KENTİN GELİŞMESİNE KATKI
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu da AKÜ’nün Afyonkarahisar’ın sosyal, ekonomik, kültürel yönden gelişmesine katkı veren ve kente seviye atlatan bir değer olduğunu söyledi.
Uslu, “Bu değer, her yıl, her geçen gün açılan yeni fakültelerle, yeni yüksekokullarla, enstitülerle, kadroya katılan yeni akademisyenlerle, ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafından gelen yeni öğrencilerimizle artıyor. Birçok öğrencimiz de Türk Dünyasından geliyor. Hakikaten Türkiye’ye ve Türk dünyasına da hizmet veren Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin de ilk öğrencisini bu yıl almasıyla birlikte kendi sahip olduğu kaliteye, artı değerler ilave etmiştir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme