• Haberler
  • Genel
  • HSYK'da 2 Afyonkarahisarlı – Kocatepe Gazetesi

HSYK'da 2 Afyonkarahisarlı – Kocatepe Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyelikleri için dört ismi belirledi. Bu isimlerden birisi Afyonkarahisarlı Mehmet Özkaya oldu. Mehmet Özkaya'nın da HSYK'ya atanmasıyla birlikte HSYK'da görev yapan Afyonkarahisarlı sayısı 2'ye yükseldi Geçtiğimiz günlerde yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinde Afyonkarahisarlı hemşehrimiz İsa Çelik seçimlerden başarıyla çıkarak HSYK'da görev alma [&hellip]

HSYK’da 2 Afyonkarahisarlı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyelikleri için dört ismi belirledi. Bu isimlerden birisi Afyonkarahisarlı Mehmet Özkaya oldu. Mehmet Özkaya’nın da
HSYK’ya atanmasıyla birlikte HSYK’da görev yapan Afyonkarahisarlı sayısı 2’ye yükseldi

Geçtiğimiz günlerde yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinde Afyonkarahisarlı hemşehrimiz İsa Çelik seçimlerden başarıyla çıkarak HSYK’da görev alma hakkı kazanmıştı.
Cumhurbaşkanı’nın HSYK’ya atadığı isimler belli oldu. Böylelikle HSYK’daki Afyonlu sayısı 2’ye yükseldi. Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya’nın kardeşi, Ankara Barosu üyelerinden Muharrem Özkaya Cumhurbaşkanı kontenjanından, İsa Çelik ise seçilerek HSYK üyesi oldu.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, avukatlar Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Şirin Ünsel ve Aysel Demirel’in HSYK asıl üyeliklerine seçmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı. HSYK Genel Kurulu 22 üyeden oluşuyor. Kurul başkanı Adalet Bakanı ve Adalet Bakanı Müsteşarı kurulun tabii üyesi. Diğer 20 üyenin 4’ü cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanıyor. Yargıtay Genel Kurulu 3, Danıştay Genel Kurulu 2, Adalet Akademisi Genel Kurulunca da 1 üye seçiliyor. Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından ise 7’si adli, 3’ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçiliyor.
Yargıtay’da yapılan seçimler sonrası 20. Hukuk Dairesi üyesi Yakup Ata, 18. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Kemal Özçelik ve 7. Ceza Dairesi üyesi Kerim Tosun HSYK üyeliğine seçilmişti. Danıştay’da yapılan seçimlere göre 13. Dairesi üyesi Taci Bayhan ile İdari Dava Daireler Kurulu üyesi Şaban Işık HSYK üyesi seçilmişti. Türkiye Adalet Akademisi’nde yapılan seçimde HSYK üyeliğine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez seçilmişti. 12 Ekim’de yapılan seçim ile ise hakim ve savcılar HSYK’nın 10 üyesini belirlemişti.
Muharrem Özkaya kimdir?
Dinar doğumlu olup, ilk, orta ve lise tahsilini Dinar’da tamamladı. 1992’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajı ve askerlik görevinden sonra Ankara Barosu üyesi olarak avukatlık mesleğini sürdürdü. Serbest avukatlık mesleğinin yanı sıra Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş ve Öz Orman-İş Sendikalarının avukatlıklarını yapmaktaydı. Ankara İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
İsa Çelik kimdir?
10.06.1972 tarihinde Afyon İlinin Dinar İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi sırasıyla Gençali Köyü İlkokulu ve Yunus Emre Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1992 lisans, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Adli Bilimler Ana Bilim Dalı 2013 yüksek lisans mezunu.
1994 yılında stajyer olarak Dinar’da başladığı meslekte sırasıyla; Güneysu-Rize, Malazgirt-Muş, Çifteler-Eskişehir Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2005 yılında Adalet Bakanlığı müfettişliğine, 2010 yılında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişliğine atandı. Halen HSYK Başmüfettişi ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Kanunlar, Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanlığı Hukuk İşleri Müdürü olarak görev yapmakta. Postada Elkoyma isimli yayınlanmış kitabı ve Dördüncü Yargı Reformu Paketi isimli makalesi bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme