Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Hristiyanlara misilleme mi? – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 2 Ocak 2016 Cumartesi 12:22:26
 

Miladi takvim yılın ilk günleri gösteriyor. Ümmet-i Muhammed’e hayırlar getirsin. İnşallah yeni yıl geçen yılı aratmaz.  
Yeni yıl yeni umutlar, beklentiler, heyecanlar, arayışlar. Kim ve ne olursa olsun her kulun dert ya da dertleri var. Ortak beklenti yeni yılın tüm dertlere derman olması.
Çelişkili, huzursuz hayatlarımız devam ediyor. Dolayısıyla kendimizi kandırmacalarımız da. Ne batılı ne de doğulu olma hallerimiz. Arada sıkışmışlıklarımız. Aklımıza uydurup, nefsimizi de alet etmemiz sürüyor.
Kalp başka söyler, dil bambaşka. Beyin ile kalp arasında ki uyumsuzluk dil de farklı şekil bulur. Akıl kalbi ikna edemez. Ama kalpte huzursuzdur.
25 Aralık tarihinin Hristiyan geleneğinde Noel Bayramı olması ile bir hafta süren Noel tatilini öne sürerek onlara (kafire) benzememek gerektiğini savunuruz. Kimileri de kafir olmadığını Müslüman olarak yeni yıl başlangıcında eğlenmek, hoşluk yaşamak istediğini savunur.
31 Aralık tarihi Mekke’nin 1382. fetih yıldönümü olarak geçen yıl son günü yani 31 Aralık Perşembe günü yurt genelinde dolayısıyla Afyonkarahisar’da da kutlandı. Kutlamaya, yad etmeye yoktur sözümüz.
Amma Peygamberler dizisinin son incisi, Seyyid-i Kainat, Sebebi Mevcudat Resulullah Efendimiz (SAV) Miladi Takvime göre Medine’den Mekke’ye 1 Ocak tarihinde ordusu ile hareket eder. Yine miladi takvime göre 11 Ocak 630 tarihinde fetih gerçekleşir. Bu kutlu günün Hristiyanların Noel tatillerine misilleme anlayışı ile mi 31 Aralık’ta kutlandığının izahı daha da mühimi tamirine ihityacımız var. Esasen Ramazan-ı Şerif ayının 20. gecesinin Mekke’nin Fethi olarak kutlanması gerekmektedir.
Bir mühim nokta da Mekke’yi fetih eden zihniyeti samimiyetle idrak ederek hayatlarımızı Müslüman, Mümin olma noktasında dizayn zaruriyetidir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER