Hoş gelişler ola… – Kocatepe Gazetesi

Genelkurmay eski Başkanı hemşehrimiz İlker Başbuğ’un 26 ay süren haksız tutsaklığı nihayet dün sona erdi Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı hemşehrimiz, emekli Orgeneral İlker Başbuğ cezaevinden çıktı. Anayasa Mahkemesi’nin İlker Başbuğ’un yaptığı başvuruyu karara bağlayarak Başbuğ’un “kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine” karar vermişti.KALABALIK KARŞILAMADün saat 20.45 itibariyle özgürlüğüne kavuşan İlker Başbuğ’u Silivri [&hellip]

Hoş gelişler ola...

Genelkurmay eski Başkanı hemşehrimiz İlker Başbuğ’un 26 ay süren haksız tutsaklığı nihayet dün sona erdi

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı hemşehrimiz, emekli Orgeneral İlker Başbuğ cezaevinden çıktı. Anayasa Mahkemesi’nin İlker Başbuğ’un yaptığı başvuruyu karara bağlayarak Başbuğ’un “kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine” karar vermişti.
KALABALIK KARŞILAMA
Dün saat 20.45 itibariyle özgürlüğüne kavuşan İlker Başbuğ’u Silivri Cezaevi önünde çok sayıda vatandaş karşıladı. Başbuğ cezaevi çıkışında yaptığı ilk değerlendirmesi sırasında “Serbest kalışım bir başlangıç” dedi. İşte Başbuğ’un açıklamalarından satırbaşları:
BU BİR BAŞLANGIÇ
Bizi bu cezaevinde 26 ay nefret ve intikam duygularıyla hareket edenler tuttu. Benim 26 ay hayatımdan çaldılar. Ama yüce Türk milleti oynanan oyunu bozdu. Benim serbest bırakılmam bir başlangıçtır. Bütün kalbimle inanıyorum ki Silivri’de, Sincan’da, Maltepe’de benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarım da en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır. Bu olmazsa benim serbest kalmamın hiç bir anlamı olmaz. Ben ne kadar suçsuzdam içeride yatan arkadaşlarım da o kadar suçsuzdur. Bugün benim serbest bırakılmamda sunulan gerekçeler hepsi için de geçerlidir. Son olarak söyleyeceğim şudur; Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet tarihinin en kiritk dönemlerini yaşamaktadır. Özellikle yargıda bütünüyle ayakta kalan bir tek kurum vardır; Anayasa Mahkemesi. Umuyor ve inanıyorum ki Anayasa Mahkemesi bugüne kadar almış olduğu doğru kararları önümüzdeki dönemde de başarıyla sürdürerek Türkiye’nin demokratikleşmesininde en önemli rolü oynayacaktır”

Bakmadan Geçme