'Hoş geldin ya şehr-i Ramazan'

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu mübarek Ramazan ayı içerisinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek olan dini faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.Bugün akşam ilk teravih namazı ve yarın ilk orucumuzla birlikte Ramazan Ayına başlanmış olacağını belirten İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, '2018 yılı için Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunun tespit ettiği sadaka-i fıtır miktarı 19.00 TL'dir. Hiç şüphesiz bu miktar asgari [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu mübarek Ramazan ayı içerisinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek olan dini faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.
Bugün akşam ilk teravih namazı ve yarın ilk orucumuzla birlikte Ramazan Ayına başlanmış olacağını belirten İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “2018 yılı için Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunun tespit ettiği sadaka-i fıtır miktarı 19.00 TL’dir. Hiç şüphesiz bu miktar asgari olandır. Kişi maddi durumu nispetinde daha fazlasını da verebilir” dedi.
“Ramazan’da İtikâf güzelliği bulunduğuna dikkat çeken Müftü Kabukçu, “Kulun Rabbiyle baş başa kaldığı, Yaratıcısını ve Kâinatı tefekkür etmenin yanında günahlardan uzaklaşma ve arınma imkânı bulduğu İtikâf ibadeti, yine Ramazan Ayının öne çıkan ibadetlerindendir. İl Müftülüğü olarak, vatandaşlarımızın bu önemli ibadeti huzurlu bir şekilde yerine getirebilecekleri camilerimizi tespit ettik. Bu camilerde itikâfa girmek isteyen kardeşlerimiz müftülüğümüze müracaat etsinler” uyarısında bulundu.
Afyonkarahisar İl Müftülüğü olarak tüm camilerde mukabele okunacağını, Kur’an kurslarında bayan görevliler gözetiminde bayanlara yönelik mukabele programları düzenleneceğini bildiren Müftü Kabukçu, “Bütün camilerimizde her gün, öğle ve yatsı namazı öncesi sohbet programı olacaktır. Hatimle teravih namazı ve hatimle sabah namazı geleneği devam edecektir. Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camilerimiz Hacı Aşık Camii, Kurra Camii, Hatimle Sabah Namazı Kılınacak Camilerimiz Mısri Camii, Yeni Sanayi Camii, Vahdet Mescidi, Yeşil Camii, İmam-Hatip Lisesi Camii’dir” dedi.
Ayrıca bu geleneğin mukabele okunacak camilerin tam listesinin müftülük web sayfası olan www.afyonkarahisar.diyanet.gov.tr adresinde yayınlandığını hatırlatan Kabukçu, “Yine bütün vatandaşlarımız, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ramazan Ayı ile alakalı ülke genelindeki İlmi ve Hayri bütün çalışmalarını https://ramazan.diyanet.gov.tr/tr-TR web adresinden takip edebilirler. İlimizin, uydu üzerinden yayın yapan mahalli kanalı Kanal 3 TV’de, müftülümüzce hazırlanan “İftara Doğru“ adlı bir program yapılacak ve Ramazan Ayı boyunca her gün iftar öncesi canlı olarak yayınlanacaktır. Yine Karahisar TV ve çeşitli radyolarda muhtelif programlarımız olacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme