Hollanda tarım heyeti 12 Nisan’da geliyor

İlimizde modern seracılık yatırımları hız kazanıyor. Geleceğin önemli sektörleri arasına girecek olan Jeotermal seracılık,organik tarım ve modern seracılık hızla gelişimini sürdürüyor İlimizde modern seracılık alanında kurulan firmalar ve bu alanda yeni yatırım yapmak isteyen firmalara katkı sağlamak amacı ile AFSİAD – Hollanda Tarım Ofisi/NABSO işbirliği ile 1 günlük ücretsiz eğitim semineri düzenlenledi.Hollanda Ekonomi Bakanlığı tarafından [&hellip]

Hollanda tarım heyeti 12 Nisan'da geliyor

İlimizde modern seracılık yatırımları hız kazanıyor. Geleceğin önemli sektörleri arasına girecek olan Jeotermal seracılık,organik tarım ve modern seracılık hızla gelişimini sürdürüyor

İlimizde modern seracılık alanında kurulan firmalar ve bu alanda yeni yatırım yapmak isteyen firmalara katkı sağlamak amacı ile AFSİAD – Hollanda Tarım Ofisi/NABSO işbirliği ile 1 günlük ücretsiz eğitim semineri düzenlenledi.
Hollanda Ekonomi Bakanlığı tarafından başlatılan destekleme programı çerçevesinde, Hollanda seracılık sektörünün modern seracılık için geliştirdiği ürün ve teknolojilere yönelik Türk ve Hollandalı yatırımcı ve firmalar arasında bir etkileşimin projelendirildiği ‘SeraCulture’, 2007 yılından itibaren çalışamlarına devam ediyor. Bu organizasyon, seracılık teknolojisi, tohum firmaları, paketleme ve eğitim v.b. (www.seraculture.nl) seracılık-bahçecilik sektörünün bütün yönlerini kapsayan 30 üyeye sahip.
2009 ve 2010 yıllarında düzenlenen tarım heyetlerinde Hollandalı ve Türk firmalar arasında bir çok başarılı işbirlikleri ortaya çıktı. Yine bu dönem zarfında Hollandalı firmalar Growtech Fuarı’nda da yer aldı. Bu etkinlikler süresince tarım sektöründe yer alan Türk ve Hollandalı firmalar arasında bir çok yeni iş bağlantıları gerçekleştirildi.
Tarım sektöründeki Türk ve Hollandalı aktörler arasında başarılı iş bağlantılarının boyutunun bir aşama daha geliştirilmesi için, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Hollanda Tarım Heyeti Türkiye ziyareti, 12 Nisan 2011 tarihinde İkbal Termal Otel’de, 11 Hollandalı firmanın temsilcileri ile Afyon’da yapılacak. Firma eşleştirmesi Türk ve Hollandalı firmaların karşılıklı olarak iş fırsatlarını geliştirecek, düzenlenecek seminer ile karşılıklı bilgi paylaşımı sağlanacak.

Bakmadan Geçme