Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hocaoğlu: Maskemizi takalım kul hakkına girmeyelim!

İYİ Parti Belediye Meclis

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mimar Abdullah Hocaoğlu, virüs salgınında artan vakalardan duyduğu endişeyi dile getirdi. Hocaoğlu “Lütfen maskemizi takalım, kamuya açık yerlerde sosyal mesafe kuralına uyup kul hakkına girmeyelim.” dedi.

 

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu, son günlerde Sağlık Bakanlığı/nın açıkladığı verilere bakıldığında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisinde mücadelede Türkiye ve Afyonkarahisar’da ciddi bir gevşeme görüldüğünü belirtti.

VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR

Türkiye genelinde geçen hafta yaklaşık 900 bandında olan vaka sayısının bu hafta 1600 seviyesine geldiğine dikkat çeken Hocaoğlu, “Yeni nesil koronavirüs mücadelemiz bitmiş değildir. Aksine çok önemli bir viraja girildiğini gözlemlemekteyim. Afyonkarahisar cadde ve sokaklarına baktığımızda maske takımının gözle görülür biçimde düştüğü; vatandaşlarımızın bir kısmının maskeyi doğru takmadığı, bir kısmının ise hiç takmadığı bu noktada maskenin çeneye takılı biçimde kullanılıp ya da cepte taşındığını gözlemliyoruz. Yine aldığımız duyumlara göre şehrimizin çeşitli bölgelerinde vaka sayıları hızla artmaktadır. Kamuoyunda 2. dalga konuşulmaktadır. Ancak yeni vaka sayısı sıfırlanmadığı için pandeminin birinci dalgası henüz bitmiş değildir. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve ekibinin aylardır ciddiyetle sürdürdükleri özverili çalışması takdire şayandır. Ancak bu çalışmanın topyekûn boşa gitmesi görüldüğü gibi birkaç günlük gevşemeye bağlıdır.” dedi.

ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKILMAMALI

“Afyonkarahisar halkından ricam lütfen maskemizi takalım, kamuya açık yerlerde, restoran ve kafelerde 1,5 metre mesafe kuralına uyalım. El temizliğine çok dikkat edelim. Zorunlu olmadıkça da evden çıkmayalım.” diyen Hocaoğlu şöyle konuştu: “Farkında olmadan taşıyıcısı olduğumuz ve bulaştırdığımız bu hastalık, kendi ailemiz ve yakın çevremiz bir yana dursun; hiç tanımadığımız birinin ölümüne sebebiyet verecektir. Hiç tanımadığımız birinin ve ailesinin kul hakkına girmeyelim. Önce eşeği sağlam kazığa bağlayalım, önlemlerimizi alalım, sonra Allah’a tevekkül edelim. Yüce Rabbimiz bu zor sınavdan alnımızın akıyla sağlıklı bir şekilde çıkmayı nasip etsin.” Burcu AYDIN’ın Haberi.

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti