• Haberler
  • Gündem
  • Hocaoğlu Bunu yapabilirizi ispatladık – Kocatepe Gazetesi

Hocaoğlu Bunu yapabilirizi ispatladık – Kocatepe Gazetesi

Gündem programına konuk olan AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, AKÜ'de tasarlanıp üretilen düşük maliyete sahip yerli elektrikli aracın Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendiğini açıkladı.AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, elektrikli aracın basında yankı bulduğunu söyledi. Çalışmanın özellikle üniversite adına ilk olduğunu, bir Anadolu üniversitesinin TÜBİTAK tarafından [&hellip]

Gündem programına konuk olan AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, AKÜ’de tasarlanıp üretilen düşük maliyete sahip yerli elektrikli aracın Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendiğini açıkladı.
AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, elektrikli aracın basında yankı bulduğunu söyledi. Çalışmanın özellikle üniversite adına ilk olduğunu, bir Anadolu üniversitesinin TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışta ödüle layık görülmesinin dikkat çektiğini belirten Hocaoğlu; “Bu başarı bir ekip işidir. Biz bu proje ile ekip çalışmasıyla nasıl bir başarı elde edilebileceğini öncelikle kendimiz görmüş olduk. Sonra da ekip çalışması konusunda tereddütleri olan kişilere göstermiş olduk. Bu tescil belgesini almış olmamız bizi daha da sevindirdi. Maalesef girişimcilik eksikliğini çok yaşanıyor. Ben yapamam kaygısı yaşanıyor. Bizler ben yapamam kaygısı yaşayan öğrencilerimize bunu yapabiliriz duygusunu göstermek için çalışmalara başladık. Öğrencilerimize ‘bunu yapabilirizi’ ispat ettik. Aracımız şu anda 50 kilometre saat hızla gidebiliyor. Bu hızı 100 kilometre saat hıza çıkarmak için Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme