Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hizmette öncelik belirlenmeli, KAYNAKLARI İSRAF ETMEYELİM”

Bu haberin fotoğrafı yok

Vali Mustafa Tutulmaz Şuhut İlçesi’nde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ilçe müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda öncelikle mahalli idareler seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, taleplerde hiyerarşik silsilenin takibi, istek ve taleplerde fayda ve maliyet analizi, kamu görevlileriyle işbirliği ve denetim, kamu yatırımlarının takibi, düğünlerde silah atılmaması hakkında muhtarlara detaylı bilgiler verdi.
“HUZURLU, MUTLU BİR
AFYON’U YAKALAMALIYIZ”
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Yapılan yerel seçimler sonrası yeni bir dönemde sizler görev başındasınız. Şuhut ilçemizde yapılan seçimler sonrası muhtarlarımızın yüzde 66’sı değişmiş. Yani 3’te 2’lik bir değişim var. Hem tanışma, hem de genel olarak idarenin işleyişi hakkında bilgilendirme yapmak için sizlerle bir aradayız. Öncelikle seçilen tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Artık sizleri zor bir görev bekliyor. Köyün huzuru, asayişi sizlere düşüyor. Yetkinizi iyi yönde kullanın. En ücra köyden, en merkezi yere kadar bizlerin huzuru sağlamamız gerekiyor. Herkese eşit davranın. Görevinizi iyi yönde kullanın. Bize düşen huzurlu, mutlu bir Afyon’u hep beraber yakalamamızdır.” dedi.
“AZ NÜFUSLU YERDE ÇOK
BÜYÜK HİZMET BEKLENMEMELİ”
Son yıllarda köy yatırımlarına önem verildiğini ve köy alt yapılarının önemli bir oranda tamamlandığını belirten Vali Tutulmaz, “Alt yapı ve diğer günlük işleyen alanlarda günlük problemler çıkabilir. İşleyen sistemde zaman zaman arızalar çıkabilir. Ama genel olarak alt yapı problemi tamamlandı. Bundan sonraki süreçte arızalar ve yenileme işlemleri ile sosyal tesis inşaları devam edecek. Her köyümüzü yaşanabilir hale getirebilmeliyiz. Hizmet isterken sizden ricam önceliği iyi belirleyin. Kaynakları israf etmeyelim. Köyde yaşayanın olmadığı bir yere düğün salonu olmaz örneğin. Kendi plent tesisimiz var, artık köy yollarımızı sıcak asfalt ile kaplıyoruz. Dün itibariyle tesisimiz hizmete başladı. Artık kendi asfaltımızı üretiyoruz. Önemli olan köylerde nüfus olarak hayatın sürüyor olması. Az nüfuslu bir yerde çok büyük hizmetler beklememek gerek. Çünkü bu hizmetlerde 82 milyon vatandaşın hakkı var.” diye konuştu.
“EGONUZU BİR KENARA BIRAKIN,
HİZMETE ODAKLANIN”
Taleplerde hiyerarşik silsilenin takibinin önemine değinen Vali Tutulmaz, “Bizler sizlere hizmet etmek için bu makamlardayız. Ancak her muhtar ile ben birebir konuşup talep çözmeye kalktığımda bir karmaşa ortamı oluşabilir. Bizlere her zaman gelin ancak önce ilgili kurum müdürü, Kaymakamlar ve son olarak bana ulaşın. Bana her zaman ulaşabilirsiniz. Hepimiz duyarlı olalım. Önceliğimiz hizmet etmek olsun. Egomuzu bir kenara bırakalım. Bu makamlar ego tatmin etme yeri değil. İşe odaklanalım. Boş işlerle uğraşmayalım.” ifadelerini kullandı.
“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA
BAKMAMAKTA KARARLIYIZ”
Düğünlerde silah atılmaması konusuna da bir kez daha değinen ve bu konuda muhtarlara uyarılarda bulunan Vali Tutulmaz, “2 yıldır bu konuyla mücadele diyoruz. Epey bir aşama kaydettik ama henüz bitiremedik. Bu konuda yanlış davranan muhtarlarımıza tarafımdan yazı iletildi. Bir uyarı yazısı. 3. kez giden yazı sonrası soruşturma açılacak. Hepimizin görevi var. Bundan sonra görevinizin gereğini yapın. Köyde asayişi ve güveni sağlama görevi sizlere düşüyor. Yanlış yapanı uyarın veya Jandarmaya bildirin. İşe gelmeyen bir memur ile sizin silah atanı uyarmamanız arasında bir fark yok. Silah atanı bildirmediğinizde görevi ihmal suçundan yargılanırsınız. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmamakta kararlıyız. Yargılanırsınız. Muhtarlarımıza yazı yazmaya başladık. Bir kez yazı yazacağız. Bir kez de uyaracağız. Sonrasında soruşturma açacağız. Artık gerisi adli mercilerde olacak. Yanlış yapılacak bir durumda Jandarma’ya bilgi verin. Diyelim ki oldu. O zaman yapan kişiyi ihbar edin.” şeklinde konuştu.
“SU YÖNETİM PROBLEMİMİZ VAR”
Köydeki genel düzen konusunda da muhtarlara uyarılarda bulunan Vali Tutulmaz, “Köylere yapılan hizmetlerin ve yatırımların takipçisi olun. Yapılan yanlışları gerekli yetkililere iletin. Hala sıkıntı varsa Kaymakamımız ve son olarak benimle irtibata geçin. Köylerimizde metruk binalar, atıl durumda olan malzemeler var. Bunları takip edin ve temizlik düzen konusuna dikkat edelim. Metruk binalar hem tehlike arz ediyor, hem de olumsuz durumlar için bir mekân oluyor. Köylerimiz ferah ve düzen içerisinde olsun. Görsele önem verelim. Dışarıdan göze batıyor. Bu konuda da dikkat edelim. Kimlik kartı değişimleri konusunda da hassas olalım. Şuhut ilçemizde yüzde 20’lik bir bölüm kalmış. Yani yüzde 79’luk bir değişim sağlanmış. Vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Bu yıl içme suyu problemi yaşanmadı. Genel anlamda su sıkıntımız yok. Ancak su yönetim problemimiz var. Bu konuda sizleri uyarmak isterim. Suyu idareli ve iyi yöneterek kullanalım.” dedi.
BAKANLIK UYGULAMALIRINI ANLATTI
Vali Mustafa Tutulmaz İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucu madde kullanımı ve satışını engellemek için yapmış olduğu mobil uygulama “Uyuma” ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yanmayan sokak lambaları ile ilgili olarak geliştirdiği “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması” hakkında da muhtarlara bilgiler verdi.
Toplantıda muhtarlarda istek, talep ve şikâyetlerini Vali Tutulmaz’a iletti. Karşılıklı görüş alışverişi sonrası toplantı sona erdi.
Vali Mustafa Tutulmaz Şuhut ilçesi ziyareti kapsamında Karaadilli Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek, denetlemelerde bulundu. Görevli personelle de görüşen Vali Tutulmaz ekiplere iyi çalışmalar diledi.
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Vali Mustafa Tutulmaz Karadilli Kasabasında fasulye hasadı yapan vatandaşlarla da bir araya gelerek hasadın bereketli olmasını diledi. Vatandaşlardan hasat sırasında neler yaptıkları konusunda bilgiler alan Vali Tutulmaz, vatandaşlara kolaylıklar diledi.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın bir diğer ziyareti İcikli Köyüne oldu. Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Vali Mustafa Tutulmaz İstek, talep ve şikâyetleri dinledi. Vali Mustafa Tutulmaz, “Bizler sizlere hizmet için bu makamlardayız” diyerek, vatandaşlara her türlü sıkıntıda kendisine ulaşabileceklerini iletti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti