Hizmetliydi, engelleri aştı öğretmen oldu

Hizmetli olduğu günlerde göz tansiyonu nedeniyle görme yetisini kaybeden Şen, buna rağmen hayata tutunmayı başardı. Şen, önce Eğitim Fakültesi'ni bitirdi sonra da öğretmen oldu. Şen, 'İnanın insan istedikten sonra hiçbir engel yok' diye konuştu.Göz tansiyonu rahatsızlığı sonucu gözlerini kaybeden Yusuf Şen, ilk olarak elektrik dağıtım şirketinde başladığı iş hayatına, okulda hizmetli olarak devam etti. 2008 [&hellip]

Hizmetli olduğu günlerde göz tansiyonu nedeniyle görme yetisini kaybeden Şen, buna rağmen hayata tutunmayı başardı. Şen, önce Eğitim Fakültesi’ni bitirdi sonra da öğretmen oldu. Şen, “İnanın insan istedikten sonra hiçbir engel yok” diye konuştu.
Göz tansiyonu rahatsızlığı sonucu gözlerini kaybeden Yusuf Şen, ilk olarak elektrik dağıtım şirketinde başladığı iş hayatına, okulda hizmetli olarak devam etti. 2008 yılında gözlerini kaybederek engelli durumuna düşen Şen, 2014 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi’nden Sosyal Bilimler öğretmeni olarak mezun oldu.
EN BÜYÜK YARDIMCISI EŞİ
Şen, şimdilerde Merkeze bağlı Salar Beldesinde Salar İmam Hatip Ortaokulunda sosyal bilgiler öğretmenliği yapıyor. Onun en büyük destekçisi ise kendisini her gün şehir merkezinden okula getiren eşi oluyor. Gelecek nesilleri yetiştirmenin mutluluğunu yaşayan Şen, öğrencileri tarafından da çok seviliyor.
“YETER Kİ İNSAN BAŞARMAK İSTESİN”
İnsanın başarmak istediğinde bir çok zorluğu aştığına dikkat çeken şen, şöyle konuştu: “Başardığım için çok mutluyum. İnanın insan istedikten sonra hiçbir engel yok. Gözmüş maddi yetersizlikmiş bunların hepsi bahane. Yeter ki insan başarmak istesin. Muhtemelen bütün insanların hayatında karşılaştığı zorluklar vardır. Bir profesörün de siyasetçisinin de habercisinin de gazetecisinin de herkesin hayatında yaşadığı büyük zorluklar vardır. Herkesin bir hayat hikâyesi vardır. Benim hayat hikâyemde bu. Başarmak için tabi eşimin, annemin ve ailemin bunda çok katkısı oldu. Üniversitedeki hocalarımız ellerinden gelen yardımı yaptı. Bazı hocalar hariç.”
“ENGELLERLE KARŞILAŞIYORUZ”
Bazı engellerle karşılaştıklarını da anlatan Şen: “Siz görme engellisiniz ve kitap çalışamıyorsunuz. Dinlemeniz lazım. Bazı evraklar istiyorsunuz örneğin slaytlar. Ama veremem diyorlar. O tarz engellerle de karşılaşıyorsunuz. Ama bana üniversitede yardımcı olan ve dokümanları paylaşan hocalarımızda oldu. Başardı ve mutluyuz.” diye konuştu.
“HİÇ ŞİKÂYETÇİ OLMADIM”
4 yıldır Salar Kasabası’nda görev yaptığını anlatan Şen, hiçbir zaman zorluklardan şikayetçi olmadığını ifade etti. Okulda mutlu olduğunu söyleyen Şen: “Afyonkarahisar Merkezde oturduğu evin yakınındaki bir okul yerine bir beldede öğretmenlik yapmayı kendisinin seçtiğini söyleyen Şen, duygularını şu sözlerle dile getirdi; “İlk görev yerim Milli Eğitim tarafından evinize yakın olan okula veriyordu. Ama ben boş beklemektensen merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Salar Kasabasındaki Salar İmam Hatip Ortaokuluna gelmeyi tercih ettim. 4 yıldır da buraya gelip gidiyorum. Sağ olsun eşim getirip götürüyor. Zorluklardan asla şikayetçi olmadım ve vazgeçmedim. 4 yıldır burada çok mutluyum. İdarecilerimiz olsun, öğretmen arkadaşlarımız olsun, personelimiz olsun bana yardımcı oluyorlar. Velilerimiz ile bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gayet mutluyum. Eğitim gönül işi ve gönlümüzü verdik.” diye konuştu. >>Nail AZBAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme