'Hizmet için geldim' – Kocatepe Gazetesi

Amerika'da kariyer sahibi bir iş kadını olmasına rağmen, memleketi Afyonkarahisar'da AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Derya Taşkın, tek amacının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde bir nefer olarak, Türkiye ve Afyonkarahisar'a hizmet etmek olduğunu söyledi Siyasi arenada halka hizmet etme imkanın daha rahat olduğunu düşünerek siyasete atılmaya karar veren ve tercihini AK Parti'den yana kullanan [&hellip]

“Hizmet için geldim”

Amerika’da kariyer sahibi bir iş kadını olmasına rağmen, memleketi Afyonkarahisar’da AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Derya Taşkın, tek amacının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde bir nefer olarak, Türkiye ve Afyonkarahisar’a hizmet etmek olduğunu söyledi

Siyasi arenada halka hizmet etme imkanın daha rahat olduğunu düşünerek siyasete atılmaya karar veren ve tercihini AK Parti’den yana kullanan Derya Taşkın, AK Parti’nin viz-yon ve misyonunun kendi vizyon ve misyonuyla eşdeğerde olduğunu belirtti. AK Parti saflarında siyaset yapmanın kendisi için onur verici olduğunu kaydeden Taşkın, AK Parti’den milletvekili adaylığının altında yatan tek gerçeğin hizmet aşkı olduğunu söyledi.
“Başbakanımızın çağrısına kulak verdim”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde bir nefer olarak, Türkiye ve Afyonkarahisar’a hizmet etmek istediğini dile getiren Derya Taşkın, “Başbakanımız, yaklaşan milletvekili seçimleri öncesinde genç bayanlar üzerinde odaklandı ve beyin gücünü ülkemize çağırdı. Bu çağrıya kulak vererek, Türkiye’ye geldim ve memleketim Afyonkarahisar’dan milletvekili adayı oldum. Yani beni bu yola çıkartan en önemli sebebin altında, Başbakanımızın kadınlara olan çağrısı yatıyor” dedi.
“Beni kardeş olarak görmeye başladılar”
Amerika’da edindiği bilgi ve tecrübelerini, milletin hizmetinde paylaşmak için aday olduğunu açıklayan Taşkın, ithal bir aday olarak görülmek istemediğini ifade ederek, “İlk geldiğimde ithal aday denildi. Daha sonra Amerikalı kız olarak anılmaya başlandım. Şimdi ise kardeş olarak görmeye başladılar. Zamanla insanların bakış açısı ve değerlendirmesi değişiyor. Beni, medeni cesaretimden dolayı kutlayan birçok insan oldu. Şu ana kadar hiçbir şekilde kötü bir durumla karşılaşmadım” diye konuştu.
“Şeker pancarı kırktığım günleri unutmadım”
“16 yıldır Amerika’dayım ama memleketimden hiç kopmadım” diyen Taşkın şöyle konuştu: “Türkiye’de doğup, Amerika’da büyüdüm ama memleketimden kopmadım. İş ve turistik amaçlı gezilerde sık sık Türkiye’ye geliyorum. Her şeyden önemli ben de bu toprağın insanıyım. Bugün kariye sahibi bir işkadınıyım ama geçmişimi de unutmadım. Yaz aylarında nohut topladığımı, şeker pancarı kırktığım günleri unutmadım. İşte o yüzden ben burada olabilirim ve bu görevi üstelenebilirim diyorum.”
“Teşkilattan destek bekliyorum”
Yurt dışında bilgi ve tecrübe edinmiş, genç ve kadın bir aday olarak, erkek adaylara göre daha avantajlı olduğunu düşünen Derya Taşkın, teşkilattan destek beklediğini belirtti. Hizmet için aday olduğunu ve kanının cıvıl cıvıl aktığını vurgulayan Taşkın, “Bendeki enerjiyi görmelerini ve destek vermeleri istiyorum. Uyumlu çalışabilen, neyin, ne zaman, nasıl olacağını çok iyi bilen birisiyim” dedi. Taşkın, milletvekili seçilmesi halinde, isteyen herkesin bulabileceği bir noktada olacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme