• Haberler
  • Genel
  • Hizmet edenin ismi yaşasın – Kocatepe Gazetesi

Hizmet edenin ismi yaşasın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent’te bulunan Kadir Çalışıcı Parkı’nın kaldırıldığına ilişkin iddialara yanıt verdi. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Çoban, 'İlimize, ülkemize hizmet eden insanların isimlerinin yaşatılmasından yanayız' dedi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent’te bulunan Kadir Çalışıcı Parkı’nın kaldırıldığına ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. 'İsimlerin silinmesini ben alçakça bir düşünce [&hellip]

Hizmet edenin ismi yaşasın

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent’te bulunan Kadir Çalışıcı Parkı’nın kaldırıldığına ilişkin iddialara yanıt verdi. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Çoban, “İlimize, ülkemize hizmet eden insanların isimlerinin yaşatılmasından yanayız” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent’te bulunan Kadir Çalışıcı Parkı’nın kaldırıldığına ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. “İsimlerin silinmesini ben alçakça bir düşünce olarak görüyorum. Fikri, zikri ne olursa olsun ili-mize, ülkemize hizmet eden insanların isimlerinin yaşatılmasından yanayız” diyen Başkan Çoban, Uydukent’teki düzenlemelerle ilgili de bilgi verdi. Çoban, “Uydukent’te Selçuklu Mahallesi sırtlarında yeni hastanemizin karşısında çok güzel bir park yapılmış, Kadir Çalışıcı Parkı diye. Bu alana hastane taşınınca birtakım sosyal tesis ihtiyaçları, işyeri ihtiyaçları doğdu. Orada baktık ki 600 metrekarelik alan Cami alanı olarak ayrılmış.1998’den sonra İmar Mevzuatı’nda yapılan değişiklikle 2 bin 500 metrekarenin altında camiye alan ayıramıyorsunuz. Her ne kadar 600 metrekarelik alana Cami yapma imkanına sahipsek de oradaki yeni yapılanmadan dolayı sadece hastane personeline cami yetmiyor. Dolayısıyla Belediye’ye ait arazilerden bin 700 metrekare daha ve-rerek camiyi 100 metre ileriye aldık. 600 metrekarelik cami alanının toplam 2 bin 500 metrekare yaptık. İlave metrekareyi, belediyemizin konut ya da işyeri arsasından verdik. Bunun dışında orada medikalcilere, eczanelere, bazı tıbbi tesislere, restorantlara, ihtiyaç duyulan yerlere bina yapmak lazım. Sadece Kadir Çalışıcı Parkı’nın ön tarafında 10 metre eninde bir alanı işyeri arsası yaptık. Ancak muhtarlığımıza da bilgi ve-rerek hemen arka tarafta yeni bir park yaparak buraya Kadir Çalışıcı Parkı adını verdik ve bu parkı biz geçen sene yaptık” diye konuştu.
Adaylık süreci bilinmiyordu
Kadir Çalışıcı’nın parka isminin verilmesi sırasında Çalışıcı’nın herhangi bir partiden aday olup olmayacağını bilmediklerini hatırlatan Çoban, “Bunu yaparken Kadir Çalışıcı Bey’in aday olacağını bilemiyorduk. Hatta kendisinin AK Parti’den adaylığı düşündüğünü, siz basın mensupları söylüyordunuz. Biz daha büyük bir parka O’nun ismini verdik. Eğer beğenilmiyorsa 1 değil 3 tane daha Kadir Çalışıcı Bey için park yaparız” ifadelerini kullandı.
Güzel bir proje hazırlanıyor
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent’teki proje hakkında da şu bilgileri verdi:
“Biz ihalemizi de yaptık. Göreceksiniz. İnşaata bu hafta başlayacaktık. Ancak TEDAŞ’ın elektrik hatlarından dolayı müteahhit firma harfiyata başlayamadı. TEDAŞ oradaki kabloları yeraltına alacak. Biz de hemen orada inşaata başlayacağız. Biz orada çok büyük bir iş merkezi yapıyoruz. Bu projemizde kadın sığınma evi var. Sivil toplum kuruluşlarımıza, Şehit Aileleri Derneğimize bir yer teslim ediyoruz, Kıbrıs ve Kore Gazilerimize orada bir yer yapıyoruz. Altı Nokta Körler Derneğimize, İşitme Engelliler Derneğimize, Ortopedik Engelliler Derneğimize orada yerler yapıyoruz. Bunun yanında Alevi Kültür Derneklerimiz de bir Cemevi ihtiyacından bahsettiler. İnançlara saygımız dolayısıyla onlara da orada bir Cemevi yapacağız. Bir tane dershane yapı-yoruz. Bilg Evi yapıyoruz. Bunu yapmamız için de o alanın ön kısmını kullanmamız gerekiyordu.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme