Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hızlı trenden hala ses yok”

“Hızlı trenden hala ses yok”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar-Ankara hızlı tren hattının Eylül 2019 tarihinde açılacağını söylediğini ifade ederek, “Eylül ayı bitti. Ne yazık ki trenden hiç haber yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasında Afyonkarahisar-İzmir yüksek hızlı tren hattının da Eylül 2020 yılında tamamlanacağını duyurmuştu” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptığı yazılı basın açıklamasında, düzensiz harcamalar nedeniyle, devletin kasasının boşaltıldığını iddia etti.
“AFYONKARAHİSAR’A HALA GELMEDİ”
Eylül 2019 yılında Afyonkarahisar-Ankara hızlı tren hattının hizmete açılacağının söylenmesine rağmen hızlı trenden hala bir ses çıkmadığını kaydeden Başkan İnkaya, “Bundan 163 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları kurulmuştu o günden bugüne çok köklü değişiklikler oldu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde çok kısa bir mesafede hizmet veren Demiryolları yap-işlet- modeli ile Fransızlar, İngilizler aracılığıyla yapılıyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Devlet Demir Yolları’nı millileştirmesi çalışmalarıyla Devlet Demiryolları önemli bir mesafe kat etti. 163 yılda istediğimiz yere gelmemesine rağmen, gene de hayatımızda çok büyük yeri vardır. Demiryolları ağır yük taşımacılığında, askeri taşımacılıkta ve yolcu taşımada kullanılmıştır. Son zamanlarda ülkemizde karayollarının ve karayolu taşıtlarının artması nedeniyle demiryolları önemini kaybetmiş gibi görünmektedir. Bu önemi tekrar kazanabilmesi için son yıllarda yüksek hızlı tren adı altında, demiryolu yapımı başlatıldı. Büyük şehirlerimizde ulaşım amaçlayan bu demiryolu hattı ilimize Afyonkarahisar’a hala gelemedi. Akıbeti hakkında da çok bilgimiz yok.” dedi.
“HIZLI TREN HATTINDAKİ ÇALIŞMALAR DURDURULDU”
Hızlı tren hattındaki çalışmaların durdurulduğunu kaydeden İnkaya, “AKP Afyonkarahisar 6. olağan il kongresindeki partililere hitaben Sayın Cumhurbaşkanı Afyonkarahisar- Ankara hızlı tren hattının Eylül 2019 tarihinde açılacağını söylemişti.Eylül ayı bitti.! Ne yazık ki trenden hiç haber yok. Aynı konuşmalarında Afyonkarahisar-İzmir yüksek hızlı tren hattının da Eylül 2020 yılında tamamlanacağını duyurmuştu. Ne yazık ki çalışmalar durdurulmuş, Eylül ayı geçmiş hızlı trenden hala bir ses çıkmamış yüksek hızlı tren hattı işletmeye açılamamıştır. Biz, sadece hızlı tren işletmesinin değil, Afyonkarahisar’da yapılmakta olan göletlerin, yolların, zorunlu iş ve işlemlerin durdurulduğunu görüyoruz. Ülkemde neler oluyor? Ülkemizin ekonomisini mahvettiniz. Haliyle bunlar vatandaşı, bizi üzüyor, esnafımız zor durumda tüketicimiz zor durumda. Orta gelirli halkın, gittiği alışveriş merkezlerinde fiyatlar yüzde 100’ün üzerinde zamlanmış hala enflasyon yüzde 10’lu yüzde 20’li rakamlarla ifade edilmektedir. Hâlbuki Türkiye’de bir ateş vardır. Bu ateş insanımızı yakmaktadır. Bir çözüm bulunur umuduyla söylüyor çarelerini arıyoruz.! Biz biliyoruz ki, düzensiz harcamalar nedeniyle, Devletin kasası boşalmış, devlet kendini toparlayamamıştır. İnşallah düzelir hep birlikte düze çıkarız, yoksa gidişimiz iyi ye değil.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR’DAKİ KAMU KURUMLARI DEPREME NE KADAR DAYANIKLI”
26 Eylül tarihinde İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Afyonkarahisar’da böyle bir deprem yaşandığında halkın sadece doğal savunmasından başka bir şey yapabileceğine inanmadıklarını belirten İnkaya, “26 Eylül 2019’da İstanbul’da deprem yaşadık. Tabii afetler önlenemez felaketlerdir, bunlar için önceden tedbirli olmak hazırlıklı olmak eğitimli olmak gerekir. 5.8 şiddetinde olduğu söylenen bu depremden sonra İstanbul’da telefonlar kilitlenmiş, sadece İstanbul’la kalmamış bu kilitlenme Anadolu’nun hemen hemen her yerinde sirayet etmiştir. Ne yazık ki telefon şirketleri de sivil savunma ile ilgili sözde planı olanlarda bu sarsıntıda kötü not almışlardır. Biz bu tür depremlerin yaşanmaması umuduyla, Türkiye’de tabii afetlere karşı hazırlıklı olunması için halkın eğitilmesi gerektiğine inanıyoruz. Afyonkarahisar’ımızda böyle bir deprem yaşandığında halkın sadece doğal savunmasından başka bir şey yapabileceğine inanmıyoruz! Eğer deprem gündüz olursa durum daha da vahim. Kamu kurum ve kuruluşlarının yapıları ne kadar depreme dayanıklı? Ne kadar sağlamdır? Okul, hastane, haberleşme, askeri alan ve benzeri yerler depremde ne yapabilirler? Bunları düşünmek bile insanı korkutuyor. Çocuklar okulda savunmasız! Hastalar hastanelerde savunmasız. Diğer kamu binaları ve sivil toplum kuruluşları binaları da savunmasız, dahası insanımız evinde savunmasız durumdadır. Büyük afetlerle ilgili önlemlerin, eğitimlerin bir an önce başlatılması gerekmektedir. Haberleşme kanallarının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Her vatandaş tabii afetlerde nasıl davranacağını öğrenmeli uygulamalıdır. Bu işin şakaya gelmeyeceğini hatırlanması umuduyla, hepinizi tekrar saygı sevgi ve hürmetle selamlarım.” şeklinde konuştu.