Hızlı tren projesinin ÇED raporu anlatıldı

TCDD Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Eskişehir-Afyonkarahisar Zafer Havaalanı Bağlantısı Dâhil Burdur-Antalya Demiryolu Projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu hakkında MGS Mühendislik Şirketi yetkililerince halk katılımlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı dün sabah RAM Salonu'nda gerçekleştirildi.'ALTI İLDEN BİRİ AFYON'MGS Mühendislik Şirketi çalışanlarından Çevre Mühendisi İbrahim Akdoğan, Eskişehir-Afyonkarahisar Zafer Havaalanı Bağlantısı Dâhil Burdur-Antalya Demiryolu Projesinin kesimlerini anlattı.Akdoğan [&hellip]

TCDD Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Eskişehir-Afyonkarahisar Zafer Havaalanı Bağlantısı Dâhil Burdur-Antalya Demiryolu Projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu hakkında MGS Mühendislik Şirketi yetkililerince halk katılımlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı dün sabah RAM Salonu’nda gerçekleştirildi.
“ALTI İLDEN BİRİ AFYON”
MGS Mühendislik Şirketi çalışanlarından Çevre Mühendisi İbrahim Akdoğan, Eskişehir-Afyonkarahisar Zafer Havaalanı Bağlantısı Dâhil Burdur-Antalya Demiryolu Projesinin kesimlerini anlattı.
Akdoğan şöyle konuştu:
“Eskişehir-Afyonkarahisar Zafer Havaalanı Bağlantısı Dâhil Burdur-Antalya Demiryolu Projesi için TCDD tarafından üç ayrı ihaleye çıkıldı. İhale süreci tamamlandı. Şu anda proje aşamasında 25 binlik güzergâh oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bu hatla ilgili Bakanlığa ÇED izni için başvuru yapıldı. Biz de ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi kapsamında halk katılımlı bilgilendirme toplantılarını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 6 ilde bu toplantılar planlandı. Afyonkarahisar öncesi Eskişehir ve Kütahya illerinde halk katılımlı bilgilendirme toplantısı yaptık. Afyonkarahisar toplantı yaptığımız üçüncü il oldu. Bugün itibariyle Burdur, Isparta ve Antalya’da bu toplantıları gerçekleştireceğiz.”
“PROJENİN HAYATA GEÇMESİ BEKLENİYOR”
TCDD’nin Eskişehir-Afyonkarahisar Zafer Havaalanı Bağlantısı Dâhil Burdur-Antalya Demiryolu Projesinin Türkiye için önem arz ettiğini söyleyen Akdoğan, projenin güneyle-kuzey aksını tamamlayabilecek bir proje olduğunu belirterek, “Bu yönden hem turizm hem sanayi hem de ulaşım açısından bu proje önem arz etmektedir. Gerek toplantılarda gerekse bizim arazi çalışmalarımızda herhangi bir sorun söz konusu olmadı. Halkımız bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini arzu ediyor. Vatandaş kamulaştırma işlemlerinin ne zaman başlayıp ne şekilde ilerleyeceğini soruyor. Projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme