Hızlı tren muhtemelen 2017’de hizmette

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılının son koordinasyon toplatısında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, muhtarlarla yaptığı görüşmelerle ilgili yazışmaların daire müdürleri ve Kaymakamlar aracılığıyla sonuca dönüştürüleceğini açıkladı. Hızlı trenin Afyon’da ne zaman hizmete gireceğini soran Vali Güner, muhtemelen 2017 yılı cevabını aldı İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılı dördüncü ve sonuncu toplantısı dün Vali Hakan Yusuf Güner’in [&hellip]

Hızlı tren muhtemelen 2017'de hizmette

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılının son koordinasyon toplatısında konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, muhtarlarla yaptığı görüşmelerle ilgili yazışmaların daire müdürleri ve Kaymakamlar aracılığıyla sonuca dönüştürüleceğini açıkladı. Hızlı trenin Afyon’da ne zaman hizmete gireceğini soran Vali Güner, muhtemelen 2017 yılı cevabını aldı

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı dördüncü ve sonuncu toplantısı dün Vali Hakan Yusuf Güner’in Başkanlığı’nda ATSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Güner’in, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile olan toplantısı nedeniyle toplantının son bölümüne Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış Başkanlık etti.
AFYON’DA YATIRIMLAR BULUŞTU
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin yol güzergahları gibi yatırımların buluşma noktası olduğunu söyledi. Çok önemli yatırımlar ve faaliyetlerin sözkonusu olduğunu kaydeden Güner; “Özellikle ulaştırma, orman ve su işleri konusunda çok ciddi yatırımlar ilimizde mevcuttur. İl Koordinasyon toplantımızda şehrimizde devam eden yatırımların neler olduğunu, bunların hangi alanda gerçekleşip, ilerleyen dönemde de nelerin hangi oranda gerçekleşeceğini görmüş olacağız. Yatırım oranları ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve DDY 7. Bölge Müdürlüğü 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş olduğunu görüyoruz. Proje olarak Karayolları ve DSİ’nin de kurumsal olarak en fazla proje rakamına sahip olan kurumlar olduklarını gördük.” dedi.
BAKAN FAKTÖRÜ ÖNEMLİ
DSİ’nin, ulaştırma yatırımlarının son derece yüksek rakamlı projeler olduğu için önde gittiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, sektörel olarak ulaştırma, orman, su işleri ile eğitimin ön planda olduğunu kaydetti. Ulaştırma ve yol yapımlarının tüm iller için önemli hizmetlerin başında geldiğini belirten Vali Güner; “Orman ve Su İşleri Bakanımızın da buralı olması sebebiyle ilimiz ve Bakanımız açısından yapılan yatırımlar son derece önemli. Bu yönü ile de yatırımların diğer illere göre bizim ilimizde daha güçlü ve dinamik olduğunu görüyorum. Çünkü ben diğer illeri de biliyorum. diye konuştu.
EĞİTİMDE HEDEF TEKLİYE DÖNÜŞ
Eğitimde ki durumun herkesçe bilindiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Türkiye’de genç bir nüfusun olması ve eğitim çağına gelmiş öğrencilerin ciddi ihtiyaçları ile eğitim sektöründeki yatırımların ön plana çıktığını kaydetti. Vali Güner; “Hedefimiz eğitimin daha büyük yatırımlarla buluşup, daha büyük rakamlarla ilimizde var olması ve ikili eğitim yerine tekli eğitimi tamamen il ve ilçelerimiz bağlamında hayata dönüştürmüş olmaktır.” şeklinde konuştu.
TAŞHAN’IN GÜÇLENDİRME PROJESİ GEÇTİ
Vali Hakan Yusuf Güner Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın’a Taşhan restorasyon çalışmasının akıbetini sordu. Aydın, il merkezinde iki tane onarımı yapılan çalışmadan bir tanesinin Taşhan olduğunu söyledi. Taşhan projesinin çok çetrefelli bir proje olması nedeniyle her aşamada kurula götürüldüğünü belirten Aydın; “Taşhan çalışmamızda da hiçbir yatırımımızda para sıkıntımız yok. Bizim tek sıkıntımız teknik ve kurul aşamasında oluyor. Güçlendirme projesi kuruldan geçti. İnşallah projeyi 2015 yılı ortasında bitireceğiz. Taşhan müdürlüğümüze ait bir bina olarak kiraya verilecek. Hediyelik eşyalar ya da daha güzel yöresel ürünlerin teşhir ve satışa sunulabileceği bir yer olması için gerekli araştırmayı yapacağız. Onun üzerine ihale edeceğiz. Merkezde bir de Cürcani Camii restorasyon çalışmamız var. Bu projenin güçlendirme projeis kuruldan geçti.” dedi.
AFYON’DA BİR
İLKE İMZA ATILDI
Üç aylık zaman diliminde elini sıkmadık muhtar bırakmadığını ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, tüm muhtarların sorunlarını dinlediğini ifade etti. Yaptığı gezilerin turistik bir seyahat olmadığını belirten Vali Güner; “Görüştüğüm muhtarların istek, şikayet ve taleplerinin tek tek listelerini çıkardım. Gece ve gündüz çalıştım. Hangi kurumlarla ilgili ise o kurumlara tek tek yazı yazdım. Tarihlerini koydum sonuçlarını bekliyorum. Formdaki sonuçlar bölümünün doldurulup, sonucun bize bildirilmesini istedik. Bizde Kaymakamlar vasıtası ile muhtarlara tebliğ edeceğiz. Devletin en kılcal damarları muhtarlardır. Biz kılcal damardan ana damara doğru geldik. Afyon’da bu bir ilk oldu. Mutlaka çalışma sonuçlarını istiyorum. Bunları Kaymakamlar da takip edecekler. Özellikle altını çiziyorum, daire müdürleri de gerekli takibi yapıp sonuçlarını mutlaka bildirecekler. Gereği yapıldı mı, yapıldıysa ne şekilde yapıldı? Hangi tarihte ve ne şekilde olacağı bildirilecek. Gereği yapılamıyorsa sebebi ile birlikte kimin, hangi kurumun yapmadığı açıkça belirtilecek.” diye konuştu.
DAİRELER AÇIK MÜDÜRLERE İZİN YOK
Vali Hakan Yusuf Güner, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların hafta sonu Afyonkarahisar’da bir toplantı yapacaklarını vurguladı. Vali Güner, henüz program netleşmese de Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri tüm daireler ve kurumların açık olup, müdürlerin hiçbirisinin izinli olmayacakları talimatını verdi. Vali Güner, bu üç günlük sürede herkesin işinin başında olacağını bildirdi.
ADLİYE VE VALİLİK
ORMANLARI KURULACAK
Adliye ve Valilik Ormanı kuracaklarını belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce çalışma şeklinde cezası olan kişilerden yararlanılması talimatını verdi. Hem çalışma ekibinin hem de kurulması planlanan ormanlar için yer planının yapılmasını isteyen Vali Güner, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş’ten Defterdar Yaşar Kısa ile birlikte yer tespitlerini yapmasını söyledi.
HIZLI TREN MUHTEMELEN 2017’DE HİZMETTE
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, TCDD 7. Bölge Müdürü Enver Timurboğa’ya, Yüksek Hızlı Tren projesinin yaklaşık olarak ne zaman hizmete gireceğini sordu. Timurboğa, hızlı trenin hizmete girişinin tahminen 2017 yılını bulacağı cevabını verdi. Enver Timurboğa, alt yapı çalışmalarının yapıldığını sonrasında üst yapı çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme