Hitler'in Bıyığının O Gizemli Sırrı
Dünya tarihine adını üst sıralardan geçiren Adolf Hitler'in bıyığı da bir zamanlara damgasını vurmuştur. Ve bu bıyığın dikkat çekici bir hikayesi vardır.
‘’Diş fırçası bıyık’’ olarak adlandırılan bu bıyık zamanında Adolf Hitlerle bağdaşmış çoğu kişi ‘’Hitler Bıyığı’’ diye de hitap etmiştir. Peki Hitler, bıyığını neden böyle bırakmıştı ?
GAZ MASKESİ HİKAYESİ
!.Dünya Savaşı, tarihte ilk defa gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı bir savaştır. Tabi ki teknoloji ile birlikte kimyasallara da başvurulmuştur. Kimyasallara başvurulması ardından gaz maskeleri ortaya çıkmış ve bu maskeler insanın ağzını ve yüzünü tam kapatmadığı takdirde görevini görmemektedir. O yüzden gür bıyıklar maskenin tam oturmamasına sebep oluyordu. Bu sebeple Hitler I. Dünya savaşında on başı görevini yaparken bıyıklarını bu hale getirmiştir.
CHARLİE CHAPLİN ETKİSİ
1910-1920 yıllarının komedi oyuncusu Charlie Chaplin’in bıyığı da kare yani ‘’Diş Fırçası Bıyık’’ şeklindeydi. Söylentilere gör Chaplin’in bıyığını bilinçli bir şekilde kopyalamıştır. Çünkü Chaplin’in bıyığı insanlarda akıldı kalıcı bir tipleme yaratıyordu. Hatta Chaplin 1940larda ‘’Büyük Diktadör’’ filminde Hitler’i canlandırmış, bıyığı ve hareketleri ile Hitlerle dalga geçmiştir.
PEKİ HİTLER KİMDİR
Pek çoğumuz Hitler’in kim olduğunu neler yaptığını bilsek de ufak anımsatmaların zararı olmayacaktır. Hem küçük yaşlarda olan okuyucularımıza da küçük bir bilgilendirme olur.
Hitler, 20 Nisan 1889 da Yukarı Avusturya’nın Almanya sınırında ki bir köy de dünyaya geldi. Babası Alios Hitler, gümrük memuruydu, annesi Klara Hitler ise ev hanımıydı.
1895 yılında babası memurluktan emekli olduktan sonra Yukarı Avusturya’nın başkenti olan Leinze taşındılar. Hitler ailesi bu kentte yaşamlarını sürdürürken baba Alios Hitler vefat eder aynı zamanda Adolf de ciğerlerinden rahatsızlaşır. Bu yüzden dolayı okul hayatı sonlanan Hitler Babasından kalma Biraz birikim ve babasının emekli maaşı ile hayatlarını devam ettirirler. Derken 1907 de annesinin de vefatı üzerine Hitler çok zor günler geçirir.
Babasından kalanlar tükenmek üzereydi ve devletin verdi maaş artık yetmiyordu. Hitler, belki ressam olurum ümidiyle Viyana Güzel Sanatlar Akademisine başvuru yapmaya gider. Fakat burada da reddedilince geçimini sağlamak için posta pullarında gördüğü manzara resimlerini çizerek hayatta kalmaya çalışmıştır. Ve ilk burada yaşadıkları ile Yahudilere karşı düşmanlık beslemeye başlamıştır. Viyana’dan sonra 1913 de Münih’e giden Hitler Askerlik çağının gelmesi ile askeriyeye gitti ancak fiziki yetersizliğinden kaynaklı askere alınmamıştı. Ama ardından 1914’de patlak veren I. Dünya Savaşı sebebiyle Bavyera ordusu tarafından silah altına alındı. Böylelikle o ‘’Diktatör’’ olan hitler doğmuş oldu.
Bakmadan Geçme





