Hisse Yatırımı Caiz Mi?

Hisse Yatırımı yapmanın caiz olup olmadığı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Borsada işlem yapan pek çok insan hisse senedi alım satımı yapmanın caiz olup olmadığını araştırıyor. Peki, Hisse senedi alım satımı yapmak caiz mi? İşte detaylar…

Borsa’ya yatırımcı sayısı geçtiğimiz yıllara oranlar gittikçe artış yaşanmaktadır. Borsa da işlem yapan birçok insan, bu işlemlerin dinimizce caiz olup olmadığını araştırmaktadır.

HİSSE SENEDİ ALIM SATIMI CAİZ Mİ?

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu konu hakkında net bir açıklama bulunmamaktadır. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; hisse senedi alım satımı gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlardan dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bir tanesi hisse alımı yapılan şirketin faaliyet alanıdır. Borsada işlem gören şirketin, dinimizce yasaklı olan unsurları içermemesi ve faiz geliri üzerine dayalı olmaması gerekmektedir. Bu durumda hisse senedi almak caizdir yorumları bulunmaktadır. Ancak şirket dinimizce yasak edilen alanlarda faaliyet gösteriyorsa, onun hisse senedini almak caiz değildir şeklinde yorumlar yer almaktadır.

Bakmadan Geçme