Hisse Derinlik Nedir?

Borsaya yatırım yapan yatırımcılar, satın almış oldukları hisse senedi fiyatlarının değişimlerini takip ederek maksimum kazanç sağlamayı amaçlamaktadırlar. Bu nedenle, yatırımcılar,  hisse senetlerinin ne zaman yükselip, düşeceğini tahmin etmek için bir takım yollar izlemektedirler. Bu yöntemlerden bir tanesi de hissede derinlik analizidir.

Borsada alış ve satış emirlerinin fiyat seviyelerine göre sıralandığı tablo “Borsada Derinlik” terimi ile ifade edilmektedir. Hisse derinlik analizi ise; bir hisse senedinin alım satım seviyelerini inceleyerek piyasa derinliğini değerlendiren bir analiz yöntemidir. Bu yöntem ile yatırımcılar, bir hissenin fiyat hareketleri konusunda daha fazla bilgi sahibi almasına olanak tanıyor.

HİSSE DERİNLİK ANALİZİ NE İŞE YARAR?

Hisse derinlik analizi, yatırımcıların bir hissede fiyat hareketleri konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarına ve yatırım yapmış oldukları hisse senetlerinden daha fazla kazanmalarına olanak sağlayan bir uygulamadır. Yatırımcılara piyasada yer alan spekülasyonları ve dinamikleri görebilme ve yorumlama fırsatı sunan bu uygulama, yatırımcıların alış ve satış emirlerinin nasıl oluşacağı konusunda rol oynamaktadır.

Bakmadan Geçme